Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
De Vitrine / Re: Evert's Vitrine
« Laatste bericht door BertM Gepost op mei 18, 2018, 10:18:51 pm »
Netjes!
2
De Vitrine / Re: Evert's Vitrine
« Laatste bericht door Tjoepie Gepost op mei 14, 2018, 10:56:55 pm »
Ziet er prachtig uit!!! Zal ook wel prachtig smaken  W!nk
3
De Vitrine / Re: Evert's Vitrine
« Laatste bericht door Evert Gepost op mei 12, 2018, 08:20:16 pm »
4
De Vitrine / Re: Evert's Vitrine
« Laatste bericht door Evert Gepost op mei 12, 2018, 08:19:56 pm »
Iets meer dan 10 weken geduld...
32349170_1738044819616338_8439667266999549952_n by Evert van den Broek, on Flickr

5
Stel je voor / Re: Hallo allemaal
« Laatste bericht door Mac Gepost op mei 09, 2018, 09:40:54 pm »
Jeetje Wim, helemaal uit het verre Japan  C00L
Laat maar horen wat je allemaal wilt weten.

Welkom op dit mooie forum.

Mac
6
Stel je voor / Re: Voorstelronde
« Laatste bericht door Mac Gepost op mei 09, 2018, 09:37:42 pm »
Hoi Jacob

Leuk om je aan boord te hebben.  C00L
Gooi je vragen maar in de groep, en we komen er met z'n allen wel uit.
Had al iemand gezegd dat we gek zijn op plaatjes  W!nk
Welkom.

Mac
7
Beginners gedeelte / Re: Beginners vragen
« Laatste bericht door BertM Gepost op mei 09, 2018, 07:02:01 am »
Ok, dat je dat zo kunt kopen...
Het probleem zit m.i. In het mengen: hoe weet je dat het goed gemengd is, en los toevoegen is ook lastig ivm de lage dosering.
Teveel van dat goedje in een keer is niet zo goed voor je gezondheid.
Je zou het misschien kunnen laten opsturen vanuit Nederland, het kost hier namelijk bijna niets. Nemen ze het in beslag ben je alleen de verzendkosten kwijt.
8
Beginners gedeelte / Re: Beginners vragen
« Laatste bericht door Moo Gepost op mei 09, 2018, 01:18:51 am »
Bedankt voor de info!
Men verkoopt hier wel sodium nitriet bij de apotheker, dus ik dacht dit te mengen met keukenzout. Misschien niet zo een goed idee.

Yakult! Dat hebben ze hier voldoende!
Nu de Worstbijbel in via het thuisfront besteld. Nog een paar weken wachten. De salumi boek kon ik via Amazon bestellen en komt al morgen aan.
Leuke hobby!
9
Beginners gedeelte / Beginners vragen
« Laatste bericht door BertM Gepost op mei 08, 2018, 08:46:36 pm »
Zelf nitriet zout maken lijkt me niet makkelijk.
Een optie is salpeter, dit is misschien wel verkrijgbaar in Japan?
Dit is ook te gebruiken en wordt ook voor droge worsten toegepast

Biologische yoghurt is het beste, of een flesje yakult (?) daar zitten ook melkzuur bacterien in.
10
Beginners gedeelte / Re: Beginners vragen
« Laatste bericht door Moo Gepost op mei 08, 2018, 02:31:20 pm »
Hallo Bert,

hartelijk bedankt voor de reactie. Ik ga me alvast de Worstbijbel en het boek over salumi aanschaffen.
Weet je soms of er een bepaalde soort yoghurt nodig is? Of gaat het om bacteriƫn die in elke yoghurt zit?
Verder vroeg ik me af of het veilig zou zijn zelf je nitrietzout te maken. Je kan het hier helaas niet kopen, en ik vrees dat importen ook niet al te goed zal lukken. Ik heb nu een klein doosje van thuis dat ik gebruik, maar dat zal niet lang duren voor het op is.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10