Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Stel je voor / Re: Wie ben ik
« Laatste bericht door piet. Gepost op februari 22, 2021, 04:07:18 pm »
Welkom
Van een ander Zeeuw.
2
Stel je voor / Re: Wie ben ik
« Laatste bericht door valk03 Gepost op februari 22, 2021, 08:27:48 am »
Welkom Cesar!
3
Stel je voor / Re: Wie ben ik
« Laatste bericht door BertM Gepost op februari 19, 2021, 07:32:47 pm »
Welkom Cesar!
4
Stel je voor / Wie ben ik
« Laatste bericht door El huaso Gepost op februari 19, 2021, 06:11:06 pm »
Wie ben ik? Mijn naam is Cesar en woon in de provincie Zeeland. Mijn eerste hobby was wijn maken wijn van verschillende vruchten zoals, appel, peer, kersen bramen enz. Daarnaast ben ik ook likeur en cider gaan maken en heft het uitgebreid met kaas maken en paling, makreel en zalm roken. Na het volgen van enkele online en toen het nog kon, live cursussen ben ik gaan experimenteren met het maken van droge en verse worst. Nu wil ik mij verder gaan verdiepen in het maken van verschillende charcuterie producten. Ik begin met Pancetta  en guanciale. O ja ik ben 59 jaar oud, getrouwd en zonder kinderen.
5
Recepten met charcuterie / Re: Zilveruitjes
« Laatste bericht door LT1970 Gepost op februari 14, 2021, 08:07:31 pm »
Een lekker alternatief is om eens Balsamico azijn te gebruiken, je krijgt dan de Italiaanse versie; Cipolle borettane all'aceto balsamico.

Voor 2 kilo zilveruitjes gebruik je dan:
100 gr bruine suiker
750 ml witte azijn
750 ml balsamico azijn
750 ml witte wijn
1 kruidnagel
zwarte peperkorrels naar smaak
bessen jeneverbes naar smaak
6
Recepten met charcuterie / Zilveruitjes
« Laatste bericht door BertM Gepost op februari 14, 2021, 05:53:32 pm »
Voor 4 potten van 500 ml:
 1,5 kg kg zilveruitjes
1 liter witte wijn azijn
200 gram rietsuiker
2 laurierblaadjes
1 el mosterd zaadjes
1 tl chilivlokken
1/2 el witte peper
1/2 el zout

1. Doe de zilveruitjes in een kom er schenk er kokend water overheen. Laat ongeveer 2 minuten staan.
Giet ze af en pel de uitjes.



2. Breng het azijn met de kruiden en suiker aan de kook.laat ongeveer 10 minuten pruttelen.

3. Voeg de uitjes toe.

4. Schep de uitjes uit de pan en vul de gesteriliseerde glazen met de uitjes.
Giet het vocht over de uitjes, sluit de potten en laat ze afkoelen.

5. Laat de potten 2-3 weken rusten op een koele, donkere plaats.

Ongeopend ongeveer 3 maanden houdbaar.
Geopend in de koelkast bewaren.
7
De Vitrine / Re: Ook maar even verslag doen
« Laatste bericht door flowert Gepost op februari 07, 2021, 10:01:38 am »
Dank!
8
De Vitrine / Re: Ook maar even verslag doen
« Laatste bericht door BertM Gepost op februari 06, 2021, 07:31:10 am »
Zien er goed uit, die zal ik ook wel lusten.  W!nk
9
Zelfbouw projecten / Re: Benieuwd naar stroomverbruik
« Laatste bericht door jelmert Gepost op februari 03, 2021, 02:54:46 pm »
Op dagen onder de 15 graden zou je dan niet hoeven koelen. Scheelt weer rendement :)
10
Zelfbouw projecten / Re: Benieuwd naar stroomverbruik
« Laatste bericht door BaSe66 Gepost op februari 03, 2021, 01:23:19 pm »
 C00L Thanks!

Bevochtigen en verwarmen doe ik niet en ik heb ook geen gaten in mijn kast geboord dus daar kan ik weinig over zeggen.

Oh? Mijn kast komt in een onverwarmde schuur te staan, dus zonder verwarming red ik het niet.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10