Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Stel je voor / Re: Ook maar eens voorstellen
« Laatste bericht door valk03 Gepost op januari 24, 2022, 01:06:50 pm »
Welkom op het forum. Klinkt goed en veel plannen zo te horen.
2
Stel je voor / Ook maar eens voorstellen
« Laatste bericht door Jeroen_Venlo Gepost op januari 22, 2022, 05:23:47 pm »
Per toeval kwam ik op deze site terecht, voorheen was ik niet eens bekend met het woord charcuterie...

Anyway: Sinds ruim een jaar wonen wij in het mooie Venlo en hebben daar voldoende ruimte dat we er ook 5 varkens hebben lopen, deze zijn voor de slacht
Tja, dan komt de eerste slacht dichterbij en ga je bedenken wat je allemaal met dat vlees gaat en kan doen (en zo kom je hier terecht)

ik kocht laatst al een mooie vleesmolen van een slagerij, een grote vacumeermachine... 50 jaar oud maar werkt nog als een nieuwe, tijdens onderhoudsbeurt teste deze op 3 microbar, van mijn schoonzus uit Tsjechie kreeg ike en mooie stopbus (5kg) en gisteren hebben we de basis aangeschaft voor onze rookkast, een massieve blank eiken kast, niet gelakt oid en loodzwaar, dit gaat onze kast voor koud roken worden (en wieweet ook wel warm roken)


.
3
Stel je voor / Re: Dan toch hier ook maar aangemeld
« Laatste bericht door valk03 Gepost op november 15, 2021, 08:24:47 am »
Beetje laat, maar alsnog welkom Patrick! :-)))
4
Zelfbouw projecten / Re: Raspcuterie support topic
« Laatste bericht door BertM Gepost op november 08, 2021, 07:25:12 pm »
Kan er inderdaad wel een verslagje van maken.
Wordt wel volgend jaar: moet nog voor het werk een aantal weken naar het buitenland en er zit nog een wild weekend van Meneer W tussen( gaan we ook een verslagje van delen)
5
Zelfbouw projecten / Re: Raspcuterie support topic
« Laatste bericht door jelmert Gepost op november 08, 2021, 08:23:36 am »
Kunnen we je ombouwproject ook volgen op het forum?
6
Zelfbouw projecten / Re: Raspcuterie support topic
« Laatste bericht door BertM Gepost op november 07, 2021, 09:30:19 am »
Koelkasten hebben veel te lijden inderdaad.
Heb mijn droogkast laatst naar het recycle punt gebracht, de onderkant was rood verroest.
Hij was 6 jaar in gebruik en al het vocht heeft hem de das omgedaan.
Er staat gelukkig al een nieuwe klaar om omgebouwd te worden
7
Stel je voor / Re: Dan toch hier ook maar aangemeld
« Laatste bericht door BertM Gepost op november 05, 2021, 05:13:21 pm »
Welkom Patrick!

Er staat hier een goed recept voor de jalapeño/cheddar worsten.
Een goed uitgangspunt, die van Homemade hebben alleen een veel hoge vetgehalte en behoorlijke rook gehad.
Voordeel van eigen worsten maken is dat je ze naar je eigen smaak kunt maken.
Veel succes deze winter, en heb je vragen.... stel ze gerust hier.

Bert
8
Stel je voor / Dan toch hier ook maar aangemeld
« Laatste bericht door Patrickske Gepost op november 04, 2021, 10:16:40 am »
Goedenmorgen,

ik ben Patrick en 45 jaar jong en woon in het mooie Brabant.
Al sinds bijna 4 jaar lid van de Charcuterie en en worst Facebook groep maar eigenlijk nooit op dit forum geweest, laat staan aangemeld.
Ben al jaren fervent bbq'er en dus ook van het warm roken van vlees en een af en toe een beetje vis (voornamelijk zalm).
Een jaar of 4 geleden door de fb groep getriggerd om een elektrische vleesmolen te scoren via marktplaats en m'n eerste eigen gehakt gemaakt maar dat was érg behelpen doordat de meeste delen van plastic waren en het machientje snel warm werd.
Meteen geprobeerd om droge worst te maken met de vleesmolen meegeleverde worststop opzetstuk wat op zich wel lukte als ik niet meer dan 1 worstje gelijk maakte want doordat het machientje hard moest werken om het deeg door de wormschroef te krijgen en zo de darm in was hij in no-time te warm en ging de boel vervetten en kreeg ik een grote bende.
Maar omdat ik het bezig zijn met worsten maken wel erg leuk vond/vindt toch maar een jaar of 2 geleden besloten om een nieuwe vleesmolen die in de aanbieding was bij de Sligro mee te nemen, een ProfiCook PC-FW 1003 (1500 watt).
En had ik in de FB groep al begrepen dat een opzetstuk om worsten te maken op een vleesmolen verreweg van ideaal is meteen op Ali een simpele handmatige stopper gekocht (de meest simpele die de meeste hier waarschijnlijk al kennen)
en dat ging op zich wel beter maar doordat daar andere maten tuitjes bij zaten en mijn lokale slager een maat heeft die niet paste op mijn vullertje heb ik het maar gelaten en heb ik zo nu en dan alleen maar grill worsten gemaakt.
Afgelopen weekend een goeie 3,5 kg grillworsten gemaakt (2 soorten/kruiden, en 1 met kaas) heb ik me mateloos geïrriteerd wat een geprul het is met dat vullertje waar ook maar max 300 gram per keer in kan, dus heb ik de "stoute" schoenen maar aangetrokken en wat kruiden, darm en de worstbijbel gekocht en op een andere site meteen een verticale worstbus voor 3 kg ineens.
vaak de bbq worsten bij Vuur en Rook gehaald en dan als favoriet de jalapeño/cheddar worsten en nu vastbesloten om die nu ook zelf te gaan maken (en vele andere soorten worst natuurlijk) en ook mezelf van de winter wat gaan inlezen in andere vleessoorten zoals hammen en Coppa ed, maar dat komt vanzelf goed, maar heb ook nog een gezin en werk enzo hahaha.
9
Zelfbouw projecten / Re: Raspcuterie support topic
« Laatste bericht door jelmert Gepost op november 02, 2021, 08:47:42 pm »
Vandaag het rubber van de koelkastdeur vervangen. Daarbij viel het mij op dat aan de onderkant bij het scharnierpunt er beweging optrad en de deur dus slecht afsloot. Ik denk dat onderstaande foto het probleem wel duidelijk illustreert:


Gelukkig kon ik de deur makkelijk omdraaien, de andere kant was namelijk nog niet versleten:


Mijn vermoeden is dat dit bij veel droogkasten wel eens een probleem kan zijn die het checken waard is en gemakkelijk op te lossen.
10
De Vitrine / Re: Jelmert's vitrine
« Laatste bericht door valk03 Gepost op oktober 29, 2021, 02:24:37 pm »
Ziet er lekker uit.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10