Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Stel je voor / Eerst maar even voorstellen
« Laatste bericht door fxs81 Gepost op Vandaag om 03:38:43 pm »
Hoi allemaal, ik ben Stef, 48 jaar, getrouwd, een dochter en 2 honden. Ik heb al jaren een passie voor bbq en heb me vorig jaar al eens gewaagd aan het maken van een droge worst om eens te kijken of dat wat is, gewoon via google een recept gevonden, gedaan wat er stond en warempel, het eindresultaat was nog lekker ook. Een tijdje geleden de worstbijbel aangeschaft en me eens wat meer verdiept in het maken van worst. As we speak hangen er alweer 2 weken 5 worsten in de berging te drogen, dit keer volgens een recept uit de bijbel. Aangezien ik toch nog een paar dingen tegen kwam in de praktijk waar de bijbel niet direct een antwoord op heeft (behalve via de webshop) kwam ik via google hier terecht.

2
Tips & Tricks / Re: Bbq worsten knopen
« Laatste bericht door valk03 Gepost op november 23, 2020, 08:43:52 am »
Appeltje eitje. Duidelijke filmpjes.
3
Charcuterie / Re: Coppa bewaren
« Laatste bericht door valk03 Gepost op november 23, 2020, 08:41:12 am »
Dank voor de reactie. Gaat ongetwijfeld goed komen.
4
Tips & Tricks / Re: Bbq worsten knopen
« Laatste bericht door Sjuul Gepost op november 22, 2020, 09:04:28 pm »
Duidelijke filmpjes
5
Tips & Tricks / Bbq worsten knopen
« Laatste bericht door BertM Gepost op november 22, 2020, 01:52:49 pm »
6
Charcuterie / Re: Coppa bewaren
« Laatste bericht door piet. Gepost op november 20, 2020, 08:35:40 am »
Ik had een vochtverlies van 35% na het aansnijden heb ik ook een stuk vacuüm getrokken en nog een maand in de koelkast bewaard smaakte prima.proefde geen verschil.
7
Charcuterie / Re: Coppa bewaren
« Laatste bericht door valk03 Gepost op november 20, 2020, 08:32:08 am »
Dank voor de tip.

Goed weekend alvast.
8
Charcuterie / Re: Coppa bewaren
« Laatste bericht door BertM Gepost op november 19, 2020, 12:56:07 pm »
Je kunt hem heel lang bewaren, ik leg ze meestal op een koele plaats (droogkast of koelkast)

Ik ga bij een coppa uit van 40% verlies, maar dat ligt ook aan het vlees/vet gehalte.
9
Stel je voor / Re: FF voorstellen
« Laatste bericht door valk03 Gepost op november 19, 2020, 08:38:16 am »
Welkom Johan.
10
Charcuterie / Re: Coppa bewaren
« Laatste bericht door valk03 Gepost op november 19, 2020, 08:37:43 am »
Het was een stuk van 2,5 kilo en die heb ik in oktober in de kast gehangen. Ik zit nu op 25% gewichtsverlies. Ik zal hem voor de zekerheid in vacumeren als ik zover ben. Enig idee hoe lang hou je hem dan goed houdt?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10