Hoofdmenu

Recente berichten

#31
Stel je voor / Re: Voorstellen
Laatste bericht door BertM - februari 17, 2022, 11:59:58 AM
Welkom Richard.

De FB groep en dit forum dienen hetzelfde doel alleen wordt FB meer bezocht.
Hier staan meer dingen die je verder helpen en in groepen ingedeeld.
Heb je vragen of wil je bijdragen, je bent meer dan welkom.

Bert
#32
Stel je voor / Voorstellen
Laatste bericht door RichardT - februari 15, 2022, 09:13:58 PM
Ik wil mij graag voorstellen, ik ben Richard en woon in Harmelen. Sinds enige tijd ben ik lid van de charcuterie groep op facebook, daar zag ik in een reactie een link naar dit forum.
Ongeveer een jaar geleden ben ik uit noodzaak begonnen met het maken van droge worsten. In de omgeving waar ik woon zijn deze niet verkrijgbaar in de kwaliteit die ik gewend ben ( in kom uit Drenthe ).
Hierdoor is er een hobby ontstaan die steeds leuker en uitgebreider wordt. Inmiddels zijn er al vele soorten worst gemaakt en de eerste Pancetta en Coppa zijn in de maak!
Tevens heb ik zelf een rookkast gemaakt en ook deze is veelvuldig in gebruik.
Ik hoop hier veel te lezen en leren!
#33
Zelfbouw projecten / van klimaatkast naar droogkast
Laatste bericht door Jeroen_Venlo - februari 02, 2022, 09:58:57 PM
aangestoken door het draadje van Mac wilde ik ook een droogkast bouwen, door gebrek aan tijd twijfelde ik nog of ik er aan zou beginnen, echter toen ik zijn update zag was de kogel door de kerk

Ik ging op zoek naar een geschikte kast, een mooie horecakoelkast ging aan mijn neus voorbij, een droogkast die niet ver bij mij vandaan stond was in erbarmelijke staat... en toen kwam er een wijn/klimaatkast op mijn pad, deze had ook nog eens een donkere deur

De prijs was niet heel gek en omdat ik zou besparen op het feit dat ik geen controller nodig had om de temp te regelen en daarmee ook nog wat werk bespaarde ging ik er voor, afgelopen zondag opgehaald

Echter: ik begrijp de werking nog niet helemaal, dat wil zeggen ik krijg hem wel op temp, maar wat ik nu doe ???

wellicht kan iemand mij opweg helpen, wat doet de Chambrage (room temperature) nu precies ? als ik die uit zet zakt de meter wel naar garage temp en ik heb het idee dat de totaal temp (meter rechts) ook iets zakt

waarom 2 draaiknoppen, ik zou bijna denken 1 om te warmen 1 om te koelen maar dat is toch erg onlogisch, als het warmer is dan ingestelde temp moet hij koelen en andersom
Maargoed, misschien neem ik te dat te veel voor logisch aan ?

ik hoop dat iemand mij de werking kan uitleggen, een handleiding kan ik helaas niet vinden online





#34
De Vitrine / Re: BertM zijn Vitrine
Laatste bericht door BertM - januari 28, 2022, 11:18:46 AM


Eigen gemaakte terrine als lunch




Is nogal een klusje zo een huid schoonmaken.



Eland hart en tong


Elanden in het slachthuis






Schouder in de grondoven
#35
De Vitrine / Re: BertM zijn Vitrine
Laatste bericht door BertM - januari 28, 2022, 11:11:06 AM
Citaat van: Gevado op januari 28, 2022, 10:40:48 AM
Gaaf zeg! Zijn dat allemaal huiden onder dat afdak?
Ja, die gaan naar China daar maken ze tasjes van de eland huiden
#36
De Vitrine / Re: BertM zijn Vitrine
Laatste bericht door Gevado - januari 28, 2022, 10:40:48 AM
Gaaf zeg! Zijn dat allemaal huiden onder dat afdak?
#37
De Vitrine / Re: BertM zijn Vitrine
Laatste bericht door BertM - januari 27, 2022, 09:40:36 PM
In December een "wild weekend" gehad bij onze maat Johan zijn hotel.
Wat foto's voor het idee:






#38
Stel je voor / Re: Ook maar eens voorstellen
Laatste bericht door BertM - januari 27, 2022, 09:18:07 PM
Welkom Jeroen!
#39
Stel je voor / Re: Ook maar eens voorstellen
Laatste bericht door valk03 - januari 24, 2022, 01:06:50 PM
Welkom op het forum. Klinkt goed en veel plannen zo te horen.
#40
Stel je voor / Ook maar eens voorstellen
Laatste bericht door Jeroen_Venlo - januari 22, 2022, 05:23:47 PM
Per toeval kwam ik op deze site terecht, voorheen was ik niet eens bekend met het woord charcuterie...

Anyway: Sinds ruim een jaar wonen wij in het mooie Venlo en hebben daar voldoende ruimte dat we er ook 5 varkens hebben lopen, deze zijn voor de slacht
Tja, dan komt de eerste slacht dichterbij en ga je bedenken wat je allemaal met dat vlees gaat en kan doen (en zo kom je hier terecht)

ik kocht laatst al een mooie vleesmolen van een slagerij, een grote vacumeermachine... 50 jaar oud maar werkt nog als een nieuwe, tijdens onderhoudsbeurt teste deze op 3 microbar, van mijn schoonzus uit Tsjechie kreeg ike en mooie stopbus (5kg) en gisteren hebben we de basis aangeschaft voor onze rookkast, een massieve blank eiken kast, niet gelakt oid en loodzwaar, dit gaat onze kast voor koud roken worden (en wieweet ook wel warm roken)


.