Hoofdmenu

Coppa is klaar

Gestart door BertM, januari 28, 2016, 01:01:19 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

Met de kerst een stuk procureur, welke ik over had gepekeld en in een zak eind in de kast gehangen.
Is snel gezakt tot 40% gewichtsverlies, maar wel tevreden over het resultaat.
Nu nog een weekje in het vacuum, en dan maar eens langs de snijmachine houden  W!nk











Mac

Ziet er mooi egaal gedroogd uit BertM C00L

Heb je de schimmel toegevoegd, of is de schimmel toegetreden ?

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Ceriel

Mooi stukje vleeschwaar Bert!
Is 40% het streefverlies, of is dit persoonlijk?
Als het maar droog blijft....

BertM

@ Mac
Geen schimmel toegevoegd, er zit wat witte schimmel op, maar sommige plekken zijn ook zoutafzetting.
Hij is idd mooi egaal gedroogd, ondanks dat hij er maar 30 dagen voor nodig had. Verbaasde me ook.

@Ceriel  probeer zo rond de 35/40 % te zitten, maar bepaal op gevoel of hij klaar is.
Deze zat precies op 40%.


BertM

Mac

30 dagen !!
Das wel erg vlot idd (ander vlees dan anders ?)

Ik heb er nu ook een gereed, (zat vorige week op 37,8%), en haal hem komend weekend uit de kast. (zit nu op 7,5 week)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Denk de omgeving, kast staat in de schuur... Andere verklaring heb ik niet.


BertM

Sander duin

Wow prachtig die coppa.... In zakeind,  geweldig!!

Ceriel

Citaat van: Sander duin op januari 30, 2016, 10:05:57 PM
Wow prachtig die coppa.... In zakeind,  geweldig!!
En lekker was-ie ook!
Als het maar droog blijft....

BertM


Citaat van: Ceriel op februari 01, 2016, 08:04:49 PM
Citaat van: Sander duin op januari 30, 2016, 10:05:57 PM
Wow prachtig die coppa.... In zakeind,  geweldig!!
En lekker was-ie ook!
Haha, klopt... Binnen een uur was hij weg


BertM

Mac

Duurt weken/ maanden om te maken, en het verdampt voor je ogen M@D

Goede reden om weer een nieuwe te maken Bert  :-)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

RonBoris

Waarom trek je hem nadat hij klaar is nog eens vacuum?
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.

BertM


Citaat van: RonBoris op februari 23, 2016, 10:24:57 PM
Waarom trek je hem nadat hij klaar is nog eens vacuum?
Om het vocht gelijkmatig te herverdelen.


BertM

RonBoris

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.

BertM

Nee, is niet noodzakelijk


BertM

Camiel de Barbecueman

ziet er super uit Bert, mooi egaal van kleur, dat moet gaan smaken!