Hoofdmenu

Ceriel's vitrine

Gestart door Ceriel, februari 03, 2016, 07:17:42 PM

Vorige topic - Volgende topic

Ceriel

De eerste droogkastlading: duckproscuitto, droge metworst en een pancetta (tnx Mac  W!nk)




Als het maar droog blijft....

Ceriel

Als het maar droog blijft....

BertM

Lekkerrrr

Hoe lang heeft de metworst gedroogt in je kast? Heb er sinds Zaterdag ook 7 in de kast hangen  :-)))

Ceriel

En de inhoud op dit moment:


Bovenin chorizo, en dan nog een guanciale, een speenvarken pootham en een coppa.
Als het maar droog blijft....

Ceriel

Citaat van: BertM op februari 03, 2016, 07:22:21 PM
Lekkerrrr

Hoe lang heeft de metworst gedroogd in je kast? Heb er sinds Zaterdag ook 7 in de kast hangen  :-)))
3 weken, van 31-10 tot 22-11
Als het maar droog blijft....

BertM

Lijkt er meer op, Martijn had het over 8 weken, leek me ook al zo lang

Mac

Hele mooie inhoud Ceriel C00L
Prachtig om te zien.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Mac

Ik had de vorige een week of 5 tot 6, maar deze waren té droog.
Ik gaat die van mij ook maar een weekje of 3 drogen deze keer.

maarehh, wat benne dat voor worstjes bovenin Ceriel ?

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM


Citaat van: Mac op februari 03, 2016, 09:06:54 PM

maarehh, wat benne dat voor worstjes bovenin Ceriel ?

Staat er bij, chorizo... Lekker!


BertM

Ceriel

Chorizo (workshop-recept). Ze hangen er nu ruim een week. Zit nog te twijfelen of ik de schimmel eraf moet wassen.

Advies? Het is (nog) een witte poederachtige schimmel
Als het maar droog blijft....

Mac

CiteerStaat er bij, chorizo... Lekker!

Ehhhhh.......ik ga maar naar bed   Y@wn

Ma....c  Zzz
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM


Citaat van: Ceriel op februari 03, 2016, 09:47:05 PM

Advies? Het is (nog) een witte poederachtige schimmel
De witte poederachtige kan op zich geen kwaad dus het is aan jouw de keuze of je het op je worst wil hebben of niet.


BertM

Mac

Ik zou het nog ff lekker aankijken denk ik.
Starterscultuur gebruikt ?

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Citaat van: Mac op februari 04, 2016, 09:19:10 PM
Starterscultuur gebruikt ?

Neem aan dat workshop recept het V&R recept is. Martijn gebruik daar nooit startercultuur voor

Ceriel

Citaat van: BertM op februari 04, 2016, 10:07:51 PM
Citaat van: Mac op februari 04, 2016, 09:19:10 PM
Starterscultuur gebruikt ?

Neem aan dat workshop recept het V&R recept is. Martijn gebruik daar nooit startercultuur voor
Klopt, heb er al eerder een paar gedroogd. Hier kwam geen schimmel op, wel goed te eten  W!nk
Als het maar droog blijft....