Auteur Topic: BertM zijn Vitrine  (gelezen 11973 keer)

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
BertM zijn Vitrine
« Gepost op: februari 03, 2016, 08:08:34 pm »


Inhoud van mijn kast:

6x metworst
2x Guanciale
1x Nagelholt
2x Ontbijtspek



Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #1 Gepost op: februari 03, 2016, 09:08:38 pm »
Nou, nou Bert, er hangt al aardig wat in hoor  C00L
Lekker bezig.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Ceriel

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 201
  • Achterhoek
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #2 Gepost op: februari 03, 2016, 09:49:06 pm »
Mooi vol kastje!
Naegelholt er al in? Nog ontzout, of zo uit de zak aan de haak?
Als het maar droog blijft....

Jorieke

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 69
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #3 Gepost op: februari 03, 2016, 09:49:42 pm »
Ziet er goed uit!

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #4 Gepost op: februari 04, 2016, 07:02:18 am »
Heb hem niet ontzout, Ceriel. Goed afgewassen en drooggemaakt, touwtje erdoor en in de kast :-)


BertM

chckstrk

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 86
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #5 Gepost op: februari 04, 2016, 09:15:51 am »
Is daar ergens een recept voor, nagelholt?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #6 Gepost op: maart 06, 2016, 01:20:24 pm »


Ook mijn metworst welke tijdens de workshop van het bbqgenootschap zijn gemaakt uit de kast gehaald
Ondanks dat ik in het begin wat sceptisch was ivm het niet goed werken van de droogkast door de kou, zijn ze niet slecht geworden.
Wel is het vel kurkdroog geworden en zit er een hard randje van ongeveer een mm aan, die we denk ik met vacumeren wel weg krijgen.
Zelf houdt ik wel van pittig, deze is iets vlak van smaak.

Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #7 Gepost op: maart 06, 2016, 02:03:03 pm »
Mooi Bert.
Zou van mij ook weer wat meer smaak mogen hebben, maar goed, voor een workshopworstje prima hoor.
Ik heb ze ook in het vacuum gedaan 2 weken geleden, en de 2 serie gisteren.
Daar knappen ze zeker van op.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

RonBoris

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #8 Gepost op: maart 13, 2016, 06:46:24 pm »
Hoe maak je het ontbijtspek?
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.

Ceriel

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 201
  • Achterhoek
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #9 Gepost op: maart 14, 2016, 11:16:33 pm »
Als het maar droog blijft....

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #10 Gepost op: maart 14, 2016, 11:28:11 pm »

Hoe maak je het ontbijtspek?
Zo: http://www.macsbbqpit.com/pancetta/
Nee dus... Veel makkelijker :
Zout met 10% dextrose, thats all!


BertM

Ceriel

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 201
  • Achterhoek
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #11 Gepost op: maart 14, 2016, 11:40:07 pm »
Oh, die.... :-XX

Hoest eigenlijk met jouw naegelholt? De mijne ging erg hard vorige week, en ligt nu in het vacuüm te wachten om aangesneden te worden....
Als het maar droog blijft....

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #12 Gepost op: maart 15, 2016, 02:52:07 pm »
Oh, die.... :-XX

Hoest eigenlijk met jouw naegelholt? De mijne ging erg hard vorige week, en ligt nu in het vacuüm te wachten om aangesneden te worden....
Is nog zacht van binnen, moet dus nog even..

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Naegelholt FAIL!
« Reactie #13 Gepost op: maart 17, 2016, 09:06:02 pm »
Ik was er al bang voor.
Problemen met de kast vorige maand, bevochtiger kapot en andere regelprobleempjes.
Hierdoor de buitenkant dichtgeslagen en de binnenkant verrot, kon al voelen dat het niet goed ging en vanavond er een mes ingezet.







Hop in de Kliko, uithuilen en opnieuw beginnen! :-(

Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #14 Gepost op: maart 19, 2016, 09:02:53 am »
Ontzettend jammer Bert  :-)L

Idd jezelf herpakken, kast in orde zien te krijgen, en opnieuw proberen.
Heeft het nog gevolgen voor de overige producten in je kast gehad ?

Top van je om dit te willen delen, zodat wij hier allen van kunnen leren.  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url