Auteur Topic: BertM zijn Vitrine  (gelezen 11974 keer)

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #15 Gepost op: mei 28, 2016, 11:20:34 am »
wat doe je als je een kilo snippers van een ree krijgt?

Juist! Jaegerwurst maken.
Alleen snap ik de Jeneverbes in het recept niet zo, hoe stop je het in een worstje zonder elke keer op zo een bes te bijten?


Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #16 Gepost op: mei 28, 2016, 07:22:17 pm »
Lijkt mij heerlijke worst Bert  :-)

Citaat
hoe stop je het in een worstje zonder elke keer op zo een bes te bijten?
Ehhhh.............fijnmalen  :-XX

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #17 Gepost op: mei 28, 2016, 08:01:04 pm »
Lijkt mij heerlijke worst Bert  :-)

Citaat
hoe stop je het in een worstje zonder elke keer op zo een bes te bijten?
Ehhhh.............fijnmalen  :-XX

Mac
Tja, dat kan :-))
Nog nooit gedaan, zou  elke jager een koffiemolentje hebben??

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #18 Gepost op: juni 06, 2016, 08:50:08 pm »
mijn coppa eens aangesneden, samen met een kalfsmuis gedroogd met alleen wat zout.






Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #19 Gepost op: juni 06, 2016, 09:54:16 pm »
Heel mooi plankje Bert.  C00L
Hoe ver gedroogd ? (voor beiden)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #20 Gepost op: juni 07, 2016, 10:39:49 am »
Coppa 40%, in dit geval iets te weinig, hij is nog iets te zacht.
De muis op gevoel, hard zoals naegelholt.

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #21 Gepost op: januari 18, 2017, 07:47:41 pm »
Gisteren wat worstjes gemaakt die nu lekker hangen te fermenteren.




BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #22 Gepost op: februari 12, 2017, 03:14:09 pm »
De droge worst is klaar.
Smaak is goed, alleen ben ik niet tevreden over het uiterlijk, binding is wat slecht en de volgende keer iets magerder maken.

superjohn

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 67
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #23 Gepost op: februari 12, 2017, 04:12:40 pm »
Buitenkant lijkt het goed maar idd binnen in niet jammer...

chckstrk

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 86
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #24 Gepost op: februari 12, 2017, 07:29:51 pm »
Ah jammer, hij lijkt ook wat bruinig van binnen, of in ieder geval minder rood. Is dat geen probleem?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #25 Gepost op: februari 12, 2017, 07:33:42 pm »
Klopt, wat oxidatie door het lucht binnenin.
Waarschijnlijk door het vullen, heb dit alleen gedaan...

chckstrk

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 86
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #26 Gepost op: februari 13, 2017, 02:34:37 pm »
Ah OK. Ik word altijd een beetje ongerust van zo'n  kleurverschil en eet het dan niet. Maar dat is geen probleem dus.


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #27 Gepost op: februari 13, 2017, 06:13:21 pm »
Ruiken is het belangrijkste,chuck.
Ruikt het niet goed, weg ermee.

Dit waren ook wat leftovers uit de vriezer, niet de beste basis, maar voor experimenten was het nog te gebruiken.

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #28 Gepost op: februari 18, 2017, 06:40:49 pm »
Een nieuwe bbq: een Primo.
Wat is mooier dan een een paar zelfgemaakte Jalepeno-Cheddar worstjes te gebruiken voor zijn maiden run.




Lowietje72

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 18
Re: BertM zijn Vitrine
« Reactie #29 Gepost op: februari 19, 2017, 02:41:22 pm »
Mooi hoor Bert! Welke maat Primo is dit?