Hoofdmenu

BertM zijn Vitrine

Gestart door BertM, februari 03, 2016, 08:08:34 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

wat doe je als je een kilo snippers van een ree krijgt?

Juist! Jaegerwurst maken.
Alleen snap ik de Jeneverbes in het recept niet zo, hoe stop je het in een worstje zonder elke keer op zo een bes te bijten?


Mac

Lijkt mij heerlijke worst Bert  :-)

Citeerhoe stop je het in een worstje zonder elke keer op zo een bes te bijten?
Ehhhh.............fijnmalen  :-XX

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Citaat van: Mac op mei 28, 2016, 07:22:17 PM
Lijkt mij heerlijke worst Bert  :-)

Citeerhoe stop je het in een worstje zonder elke keer op zo een bes te bijten?
Ehhhh.............fijnmalen  :-XX

Mac
Tja, dat kan :-))
Nog nooit gedaan, zou  elke jager een koffiemolentje hebben??

BertM

mijn coppa eens aangesneden, samen met een kalfsmuis gedroogd met alleen wat zout.






Mac

Heel mooi plankje Bert.  C00L
Hoe ver gedroogd ? (voor beiden)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Coppa 40%, in dit geval iets te weinig, hij is nog iets te zacht.
De muis op gevoel, hard zoals naegelholt.

BertM

Gisteren wat worstjes gemaakt die nu lekker hangen te fermenteren.




BertM

De droge worst is klaar.
Smaak is goed, alleen ben ik niet tevreden over het uiterlijk, binding is wat slecht en de volgende keer iets magerder maken.

superjohn

Buitenkant lijkt het goed maar idd binnen in niet jammer...

chckstrk

Ah jammer, hij lijkt ook wat bruinig van binnen, of in ieder geval minder rood. Is dat geen probleem?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

Klopt, wat oxidatie door het lucht binnenin.
Waarschijnlijk door het vullen, heb dit alleen gedaan...

chckstrk

Ah OK. Ik word altijd een beetje ongerust van zo'n  kleurverschil en eet het dan niet. Maar dat is geen probleem dus.


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

Ruiken is het belangrijkste,chuck.
Ruikt het niet goed, weg ermee.

Dit waren ook wat leftovers uit de vriezer, niet de beste basis, maar voor experimenten was het nog te gebruiken.

BertM

Een nieuwe bbq: een Primo.
Wat is mooier dan een een paar zelfgemaakte Jalepeno-Cheddar worstjes te gebruiken voor zijn maiden run.




Lowietje72

Mooi hoor Bert! Welke maat Primo is dit?