Red Roast Pork worstje

Gestart door Abraham, februari 08, 2016, 08:11:54 PM

Vorige topic - Volgende topic

Abraham



Uit nieuwsgierigheid een probeerseltje met Red Roast Pork seasoning mix van Lobo.
Bij de lokale gildeslager 1 kg schoudervlees en 1,5 kg kinnebak gehaald en die samen door de 8 mm plaat van de Porkert gedraaid.

Ingrediënten:
  • 1 kg van bovenstaand vleesmengsel
  • 50 gram Red Roast Pork seasoning mix
  • 7 gram colorozo zout
  • 50 ml ijskoud water
Werkwijze
  • 1,5 minuten mengen in de Kitchenaid met de bisschop op stand 2,
  • het water toevoegen,
  • nog 3 minuten mengen op stand 5.
  • Afstoppen in varkensdarm en kleine bolletjes portioneren.
Ik heb ze vervolgens 25 minuten laten wellen in water van 65 C en daarna snel af laten koelen.

De volgende dag op de WGA indirect low en slow verwarmd tot een kern van 67 C.

Ik vond het een geslaagd probeerseltje -weer eens wat anders. 




BertM


Ceriel

Waar is het "to-do-knopje"?  W!nk
Als het maar droog blijft....

edven

ziet er lekker uit, op de to do lijst dan maar

Camiel de Barbecueman

één van mijn favoriete kruidenmengsels, ik ben benieuwd!