Hoofdmenu

Mac's Charcuterie Pit

Gestart door Mac, februari 09, 2016, 05:32:42 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

8,5 maand.. Zal idd wel veel vocht verloren zijn.
Zelf maak ik ook de vlakke uitvoering, is toch handiger.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Jorieke

Het ziet er in ieder geval heel erg smakelijk uit ;)

Bart

ziet er inderdaad lekker uit.

Wat is te vochtig ?

Ceriel

Mooi Marcel! Heb je gewoon de schimmel weggesneden en opnieuw opgeknoopt?
Ik heb nl ook een stukje buik in de pekel liggen die ik opgerold wil gaan drogen  W!nk
Als het maar droog blijft....

Mac

Ja Ceriel, idd.
Het meeste schimmel zat op de naad, en deze heb ik zo goed als het kon weggesneden.
Vervolgens heb ik binnenin gespiekt of daar ook schimmel zat. (1 klein puntje gevonden)

De complete buitenkant (en het puntje binnenin) goed afgedaan met water/ azijn (50/50).
Opnieuw opgebonden, daarna nog 1 keer koud gerookt, en weer terug in de kast gehangen.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Mac

@BertM, in mijn jeugdig  0:-) enthousiasme, ben ik vergeten te wegen  :-)L
Maar in februari zat het nog op +/- 29%, dus ik verwacht niet heel veel meer dan zo'n 30% vochtverlies.

@Bart, ik kan het niet meer precies terughalen hoe hoog de luchtvochtigheid was, maar schat dat het dicht tegen de 80% aan zat.
Hoe hoger de luchtvochtigheid is, hoe beter schimmel gedijt, en ik probeer dan ook mijn kast gemiddeld ergens rond de 70% - 72% te houden.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Mac

Mijn vermoeden was idd juist.

Spekblokjes gesneden, en gebakken (op het eitje, waarop anders  Sm*g )
Stamppotje gemaakt van door mijzelf gemaakte verse 5 weken oude kruidenzuurkool.



Klein beetje van het uitgebakken vet, ipv boter door de stamppot gedaan.

OMG, wat een smaak  L0ve,  L0ve L0ve

Ik heb veel beter ogende plaatjes geschoten dan deze, maar ik heb nooit een lekkerdere stamppot zuurkool gegeten als deze.



Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Plaatjes vullen geen gaatjes... Zuurkool wel :-))

Ceriel

Geen worst?  :-((:
Wel een lekker bordje....
Als het maar droog blijft....

Mac

Wooohoooooo, na 1 jaar wachten heb ik mijn Guanciale uit de kast getrokken  :-)< O__

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. 
Het hoeft geen jaar te duren overigens, maar ik wilde mijn zelfbeheersing testen. :-)))

3 mei 2015 begonnen aan wat mijn eerste Guanciale moest worden.
Een prachtig stukje Mangalitza wang van "Ilona" gescoord bij Paul van de Hooven (Wild Vleesch).



Dit vervolgens gepekeld voor een 3 tal weekjes (beter iets langer, dan te kort)



Daarna 20 uur koud gerookt (niet standaard bij Guanciale)



Om vervolgens op 23-5-2015 voor ietsje meer dan 1 jaar in de droogkast te verdwijnen.



En nu 1 jaar verder 4 juni 2016, was het tijd om uit de kast te komen.



En dan eindelijk.............Spaghetti alla Carbonara  :-)<



Blij met het resultaat  :-)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

drdre67

Respect .......Wat een zelfbeheersing.
Dat ziet er verrukkelijk uit.

Mac

Zo, de kast was nagenoeg leeg, totdat......... ik van een hele fijne kerel een kleine 10kg (8 stukken) buikspek mee naar huis kreeg.

Tja, wat moet je er dan mee doen als je een droogkast heb staan...... *;-) (Pancetta natuurlijk)
Eenvoudig om te maken, maar zo smakelijk  L0ve  L0ve  L0ve

3 stukken kregen de standaard behandeling.
De overige 5 stukken hebben een experimentele kruidenmelange gekregen.

Wordt vervolgt.



Mac

Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Zo, die is gelijk weer goed vol :) Ziet er goed uit!

Mac

Zo, en ze zijn uit de kast. (en gevacumeerd, om plaats te maken voor de workshop worsten)
Iets langer laten hangen, waardoor ze helaas iets droger zijn dan aanvankelijk de bedoeling was. (komt mede doordat ze best mager waren helaas)
Maar goed een gekregen paard niet in de bek kijken hey  W!nk

Lekker bakken, en door de stamppotjes



Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Mac

En vervolgens de rookworsten van de workshop koud gerookt, en er 1tje geweld voor bij de hutspot.





En na ff wachten eindelijk de paté aangesneden.



Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url