Hoofdmenu

Mac's Charcuterie Pit

Gestart door Mac, februari 09, 2016, 05:32:42 PM

Vorige topic - Volgende topic

Mac

[streng zijn modus aan] En we gaan weer on topic heren. "Mac's Vitrine" weet u nog  :-XX [/streng zijn modus uit]

Mooie (extra) info, welke zo maar in een eigen draadje zou passen  W!nk

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

RonBoris

En nu wachten tot de verslagen op macsbbqpit.com komen...  :-))
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.

Mac

Geduld is een schone zaak Boris  P0ker
Maar niet oneindig  :-)L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

RonBoris

Gebruik je dezelfde recepten voor de pancetta's als op je website staan?
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.

Mac

In de basis wel Boris.
Deze x heb ik de laatste stap over geslagen. (lees de kruiden, na het pekelen)
Maar men vond deze minder smaak hebben, dan van een pancetta die ze ooit eens eerder geproefd hadden (niet van mij overigens)

Dus de volgende die de kast in gaan (liggen nu te pekelen), gaan wel weer wat kruiden overheen  :-)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Mac

Zo, vandaag de kasten weer een beetje gevuld.

2 Pancetta's in de maak.
Deze x weer wel ingesmeerd met wat kruiden na het pekelen.



En 2 coppa's in de fermentatiekast gedaan, om de schimmel te helpen starten. (morgen mogen ze bij de rest in de droogkast)



En dan maar weer ff geduld opbrengen.  Zzz
Ben benieuwd

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Het knopen gast je steeds beter af


BertM

Mac

Dat klopt idd @BertM, alleen meestal nog ruzie met de eindknoop bovenin.  Wh^^w

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Heb ook altijd moeite om de eindjes aan elkaar te knopen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

BertM

Maar je bedoeld de bubbleknot?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Mac

Geen idee Bert.  :-XX

Ik kom met 2 touwtjes bovenin uit, en daar moet ik de knoop maken welke de coppa strak afsluit, en tevens het oog maakt, om de coppa aan op te hangen. (ik geloof niet dat dat de bubble knoop is)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Mac

Zo, na iets meer dan een halve week, komt er eindelijk leven in de brouwerij  M@D



ff kijken of ik kan leren om de schimmeldikte te helpen beheersen.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Hoe hoger de rv hoe meer schimmel en visa versa.. Succes!


BertM

Mac

Dat ook, maar ik denk ook de toegevoegde hoeveelheid dextrose heeft invloed (lees voedingsbodem voor de schimmel)
Ik heb nu een heel klein beetje toegevoegd, maar volgens mij ben ik het de vorige x vergeten.
En de vorige keer had ik het beste resultaat ooit (wat schimmel betreft)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Mac

#29
Gisteren mijn Pancetta Arrotolata uit de kast gehaald.

Deze heeft ongeveer 8,5 maand in de droogkast gehangen, en tijdens mijn afwezigheid in de zomervakantie, heeft het een te hoge dosering vocht te verwerken gehad, waardoor er schimmel is gaan groeien, en ik een reddingsactie op touw moest zetten.



Gelukkig heeft het dit overleefd, en zijn we verder gegaan voor nog enkele maandjes.
(voor de zekerheid heb ik het na de operatie nog een volle lading CSG koude rook gegeven.)

Nu was ik eigenlijk wel nieuwsgierig geworden, naar het resultaat, en heb het gisteren dan ook maar uit de kast gehaald.





Van de rook merk ik persoonlijk niets meer terug, en de smaak is vergelijkbaar met een platte pancetta.
Smaakvol, en een beetje pittig.

Wat kleur betreft, had ik het wat mooier verwacht, en ik denk dat de (koude) rook dieper is binnengedrongen als verwacht, wat voor mij de gele kleur verder naar binnen toe verklaard. (persoonlijk vind ik dat minder mooi)

Wat structuur betreft, zou het best wat zachter mogen zijn. (lees minder droog)
De plakjes zijn nu vrij stug.

Voor een soort van beleg vind ik het hierdoor minder geschikt, maar voor blokjes om lekker uit te bakken voor in een pasta gerecht, of een stampot zal het uitermate geschikt zijn.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url