Auteur Topic: Tjoep's vitrine  (gelezen 29714 keer)

superjohn

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 67
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #30 Gepost op: maart 20, 2016, 05:38:24 pm »
Mooi spek, de volgende TODO voor mij.

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #31 Gepost op: mei 15, 2016, 10:59:14 am »
Gisteren aan een coppa begonnen.
Vlees en kruiden:


In de kruiden in een zak en now we wait :)

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #32 Gepost op: mei 15, 2016, 08:10:06 pm »
Ziet er niet uit als een procureur..

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #33 Gepost op: mei 15, 2016, 09:32:27 pm »
Niet? Volgens de slager is het er wel een. Waar zou ik dat aan kunnen zien?

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Tjoep's vitrine
« Reactie #34 Gepost op: mei 15, 2016, 11:59:45 pm »
Normaal is het de nekspier van het varken, deze is wat rond.
Dit ziet er erg vlak uit, kan ook aan de foto liggen.
« Laatst bewerkt op: mei 16, 2016, 12:03:07 am door BertM »

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #35 Gepost op: mei 16, 2016, 10:44:57 am »
Dat ligt denk ik aan de foto, hij is wel rond. En hij komt bij een goede slager vandaan, dus heb er wel vertrouwen in.
Ik heb trouwens nog een vraagje, hier staat een pekeltijd van 8 weken op de site, maar Mac heeft het in zijn recept over 2 weken in de koelkast. Wat moet ik aanhouden?

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #36 Gepost op: mei 16, 2016, 08:38:05 pm »
Hij lijkt me niet al te dik, maar ik zou zeker 3 weken aanhouden. Zelf doe ik  minimaal 6

Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #37 Gepost op: mei 17, 2016, 01:35:24 pm »
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #38 Gepost op: mei 17, 2016, 03:19:51 pm »
Dank, die had ik even over het hoofd gezien!

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #39 Gepost op: mei 23, 2016, 10:45:07 pm »
Niet uit de droogkast, maar van de UDS, gisteren. Vandaag gesneden en in vacuum ingevroren. De voorraad bacon is voorlopig weer op pijl  :-)))

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #40 Gepost op: mei 25, 2016, 08:32:17 pm »
Zo een pakje past wel in een enveloppe!

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #41 Gepost op: mei 25, 2016, 10:13:01 pm »
 W!nk

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #42 Gepost op: juni 27, 2016, 08:21:40 pm »
Net het runderzakeind in het water gelegd. Morgen gaat het gebeuren, coppa in het zakeind stoppen, knoppen en dan begint het lange wachten  :-)))

Foto verslag volgt morgen.

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #43 Gepost op: juni 28, 2016, 10:28:39 pm »
Vandaag mijn stopbus voor het eerst gebruikt, wat een weelde in vergelijking met een gehaktmolen!!!! Nooit meer terug :)
Vanmiddag eerst speklappen en varkensschouder gehaald bij de slager


In blokjes gesneden


En door de molen


En stoppen maar



En worstjes van draaien


De stopbus is zijn geld dubbel er dwars waard!!! Veel makkelijker om gelijkmatige worstjes te maken  :-)))

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Tjoep's vitrine
« Reactie #44 Gepost op: juni 28, 2016, 10:32:00 pm »
Het zijn trouwens Citroen tijm worstjes geworden. Superlekker!!