Hoofdmenu

Tjoep's vitrine

Gestart door Tjoepie, februari 14, 2016, 06:29:29 PM

Vorige topic - Volgende topic

Mac

Ziet er keurig uit Tjoepie.  C00L
Naar mate we het knopen vaker doen gaat het steeds beter hey  :-)
Het lastigste vind ik de eindknoop, daar waar je het ook aan ophangt.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Ik heb nu deze knoop gebruikt en die vind ik wel goed werken.
https://youtu.be/5_99EAW3x2U

Tjoepie

Net even water bijgevuld in de droogkast en het ruikt me daar toch een partij lekker!!! En de kosterworstjes en de lomo zien er goed uit, kan niet wachten tot ze klaar zijn  :-)))

chckstrk

Citaat van: Tjoepie op oktober 27, 2016, 08:01:25 PM
Ik heb nu deze knoop gebruikt en die vind ik wel goed werken.
https://youtu.be/5_99EAW3x2U

Daar ga ik eens op oefenen


Sent from my iPhone using Tapatalk

Tjoepie

Ik had hem behoorlijk snel onder de knie. Dus als ik dat kan, dan kan de knoop nooit heel lastig zijn :-)))

Tjoepie

Het is echt apart, ik heb 6 worsten te drogen hangen en een varkenshaas die lomo moet worden. De worsten zien er goed uit, helemaal geen schimmel. De varkenshaas moet ik elke dag schoon poetsen omdat er schimmel op komt. Waar zou dat verschil in zitten?

BertM

materiaal... vlees dus

Hoe hoog is je vochtigheid in de kast?
geef bij vragen even de temperatuur en RV op, scheelt gissen  :-)))

Tjoepie

Oh ja, sorry :)
Temp: 13 graden
Vochtigheid: 75%

BertM

Citaat van: Tjoepie op november 08, 2016, 09:35:09 PM
Oh ja, sorry :)
Temp: 13 graden
Vochtigheid: 75%
schimmel komt vaak door een hoge RV, zie ik hier niet.
Probeer eens door hem op 70% te zetten en temperatuur ietsjes hoger, 15 graden.

Tjoepie

Ga ik vanmiddag gelijk even proberen! Thanks!

Tjoepie

Gisteren de gedroogde varkenshaas aangesneden. Die was echt heerlijk!!!! Met een begingewicht van 354 gram en een eindgewicht van 170 gram wel bijna 50% afgevallen, maar niet taai of hard geworden. Echt lekker!



Mac

Beetje lastig te zien Tjoepie, maar ik geloof je op je woord  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Ja, de foto's kunnen wel wat beter ja  :-)))

Het enige jammere is dat dit stukje vlees (varkenshaas) niet zo groot en dik is. Maar ik heb geen idee welk groter stuk vlees je zou kunnen gebruiken voor Lomo. Iemand tips daarvoor?

Mac

Een rundermuis bijvoorbeeld @Tjoepie  W!nk



Ingepakt in een zakeind, en helaas te vroeg aangesneden, maar op zich wel een mooi product.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Gisteren (sinds een lange tijd) weer wat aan worsterij gedaan. Lekker rookworst gemaakt.


6,2 kilo gehakt verwerkt in 25 rookworsten. Kunnen we weer even vooruit  :-)))