Hoofdmenu

Tjoep's vitrine

Gestart door Tjoepie, februari 14, 2016, 06:29:29 PM

Vorige topic - Volgende topic

superjohn

Mooi spek, de volgende TODO voor mij.

Tjoepie

Gisteren aan een coppa begonnen.
Vlees en kruiden:


In de kruiden in een zak en now we wait :)

BertM

Ziet er niet uit als een procureur..

Tjoepie

Niet? Volgens de slager is het er wel een. Waar zou ik dat aan kunnen zien?

BertM

#34
Normaal is het de nekspier van het varken, deze is wat rond.
Dit ziet er erg vlak uit, kan ook aan de foto liggen.

Tjoepie

Dat ligt denk ik aan de foto, hij is wel rond. En hij komt bij een goede slager vandaan, dus heb er wel vertrouwen in.
Ik heb trouwens nog een vraagje, hier staat een pekeltijd van 8 weken op de site, maar Mac heeft het in zijn recept over 2 weken in de koelkast. Wat moet ik aanhouden?

BertM

Hij lijkt me niet al te dik, maar ik zou zeker 3 weken aanhouden. Zelf doe ik  minimaal 6

Mac

Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Dank, die had ik even over het hoofd gezien!

Tjoepie

Niet uit de droogkast, maar van de UDS, gisteren. Vandaag gesneden en in vacuum ingevroren. De voorraad bacon is voorlopig weer op pijl  :-)))

BertM

Zo een pakje past wel in een enveloppe!

Tjoepie


Tjoepie

Net het runderzakeind in het water gelegd. Morgen gaat het gebeuren, coppa in het zakeind stoppen, knoppen en dan begint het lange wachten  :-)))

Foto verslag volgt morgen.

Tjoepie

Vandaag mijn stopbus voor het eerst gebruikt, wat een weelde in vergelijking met een gehaktmolen!!!! Nooit meer terug :)
Vanmiddag eerst speklappen en varkensschouder gehaald bij de slager


In blokjes gesneden


En door de molen


En stoppen maar



En worstjes van draaien


De stopbus is zijn geld dubbel er dwars waard!!! Veel makkelijker om gelijkmatige worstjes te maken  :-)))

Tjoepie

Het zijn trouwens Citroen tijm worstjes geworden. Superlekker!!