Hoofdmenu

Tjoep's vitrine

Gestart door Tjoepie, februari 14, 2016, 06:29:29 PM

Vorige topic - Volgende topic

Mac

Zien er superstrak uit Tjoep  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

dat lust ik wel   :-)))

Tjoepie

Ja, was wel tevreden over het resultaat.
Het is met een stopbus wel echt veel makkelijker om mooie gelijkmatige worstjes te krijgen dan met een gehaktmolen.

Tjoepie

Gisteren een eendenborst in het zout gelegd en die gaat vanmiddag in de droogkast voor een duck prosciutto. Ik zal vanmiddag even fotootjes maken  W!nk

Mac

Goed bezig Tjoepie  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

En daar hangt ie!!  :-) Naast de coppa

BertM


Tjoepie

De kast is alleen veel te leeg naar mijn zin. Van de week maar even worstjes draaien  :-)))

Mac

Herkenbaar Tjoepie, ik heb ook vrijwel niets hangen op dit moment.

1 pancetta, maar daar heb ik nog geen bestemming voor, dus die laat ik maar ff hangen.
Nog een 2 tal worstjes, maar die zijn niet goed gelukt (dus die gaan binnenkort weg), en een doosje met Lardo.

Ik denk in de vakantie maar weer 2 Coppa's maken iig.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Vorige week samen met mijn bbq maat ff 75 worstjes gemaakt voor zijn housewarming bbq afgelopen zaterdag. De ene helft venkel rode wijn en de andere helft citroen tijm. Waren weer goed gelukt en heerlijk. Die venkel rode wijn was ook echt top!!

by -coenvankuijk-

BertM

Ik zeg: plaatsen die recepten


BertM


Tjoepie

De coppa hangt sinds 5-7 in de kast en had een startgewicht van 1045 gram en net gewogen op 710 gram. Dus al ruim 32% afgevallen. Hij voelt nog niet droog genoeg naar mijn zin, dus ik wacht nog even met aansnijden tot een % of 40.

Er zat wel een gekke witte waas over de coppa, maar het leek geen schimmel. Lang over nagedacht wat dat nou zou kunnen zijn en toen kreeg ik een eureka moment. Ik heb de coppa een paar keer met water/azijn afgenomen vanwege wat schimmel plekjes. Nou deed ik dat afnemen met een keukenpapiertje. Dat geeft dus blijkbaar een witte waas af. Net even met een schone katoenen doek en water/azijn de hele coppa afgenomen en toen was het helemaal weg en zag de coppa er weer smakelijk uit :) Helaas geen foto van gemaakt. Hij was al schoon toen ik er aan dacht.
Hoe maken jullie charcuterie schoon met water en azijn? Ook met een katoenen doek?

De duckham heb ik op 29-7 opgehangen met 170 gram en die is nu nog 130 gram. Dus ook al ruim 23% afgevallen. Ik ga hiermee denk ik tot de 30%. Ik hou wel van goed droge charcuterie.

Mac

#59
Tjoepie, ik had in de beginne bij mijn eerste worsten ook last van een witte waas, en dacht toen ook aan schimmel.
Echter hielp @Peter W mij destijds uit de brand.

Ik gebruikte toen gewoon leidingwater voor mijn luchtbevochtiger, en in leidingwater zitten allerlei stoffen zoals mineralen die goed voor ons zijn, zoals calcium, magnesium, natrium, kalium, carbonaten en sulfaten. (lees dus ook zouten, en kalk)

En het zijn die zouten, en kalk(en) die aanslaan op je producten. (zie onderstaande plaatje, de lichter gekleurde worsten)
(Klik op het plaatje voor een groter formaat)



Ik gebruik sindsdien dan ook alleen maar gedestilleerd water, en heb er dan ook geen last meer van.
(bij de groothandel haal ik 5L jerrycans voor ongeveer € 2,50)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url