Hoofdmenu

Tjoep's vitrine

Gestart door Tjoepie, februari 14, 2016, 06:29:29 PM

Vorige topic - Volgende topic

Tjoepie

Gisteren Drentse kosterworst gemaakt naar het recept uit het boek "Over worst", alleen de yoghurt vervangen door een startercultuur. Ze hangen nu heerlijk te fermenteren en de kast gaat daarna op de droogstand :)


Tjoepie

Ik moet dat knopen van worst enzo toch wat meer gaan oefenen, het zit nu wel vast, maar echt mooi is het niet zeg maar  :-)))

Mac

Heel herkenbaar van dat knopen Tjoepie.
Misschien moeten we eens een cursus knopen organiseren.  :-)))

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

chckstrk

Citaat van: Mac op oktober 21, 2016, 06:06:34 PM
Heel herkenbaar van dat knopen Tjoepie.
Misschien moeten we eens een cursus knopen organiseren.  :-)))

Mac
Jaaaaaaa


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

Citaat van: Mac op oktober 21, 2016, 06:06:34 PM
Heel herkenbaar van dat knopen Tjoepie.
Misschien moeten we eens een cursus knopen organiseren.  :-)))

Mac
:-))
Compleet met strik diploma?

Tjoepie

Als we zo'n cursus organiseren, dan ben ik er zeker bij! :)
Maken we er gelijk een forum meeting van.

BertM

Citaat van: Tjoepie op oktober 21, 2016, 10:33:46 PM
Als we zo'n cursus organiseren, dan ben ik er zeker bij! :)
Belofte maakt schuld, Tjoepie

Tjoepie

De droogkast lijkt haast wel te stomen, zo vochtig is het nu :)
Maar workshop organiseren is wel een leuk idee! Ik ben volgens mij niet de enige met minder optimale knoopskills!  :-)))

Mac

CiteerAls we zo'n cursus organiseren, dan ben ik er zeker bij! :)
Maken we er gelijk een forum meeting van.

Gaan we zeker organiseren Tjoepie.
Het bbq seizoen kom nu voor de wannebie pitmasters enigszins tot rust, waardoor wij wat meer de gelegenheid krijgen om iets te organiseren.

Houd het topic aankondigingen maar in de gaten.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Komt goed!  Sm*g


Citaat van: Mac op oktober 23, 2016, 10:33:37 AM
CiteerAls we zo'n cursus organiseren, dan ben ik er zeker bij! :)
Maken we er gelijk een forum meeting van.

Gaan we zeker organiseren Tjoepie.
Het bbq seizoen kom nu voor de wannebie pitmasters enigszins tot rust, waardoor wij wat meer de gelegenheid krijgen om iets te organiseren.

Houd het topic aankondigingen maar in de gaten.

Mac

Tjoepie

En de voorraad rookworst is ook weer op orde voor de winter.




Mac

Zo zèg, die zie er prachtig uit Tjoepie.  L0ve

Wil jij jouw versie (lees recept) nog met ons delen ? (volgens mij hebben wij sowieso nog geen rookworst staan op het forum)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Het is een beetje een combinatie van bestaande recepten. Ik zal een berichtje in het receptendeel zetten.

chckstrk

Die zien er Nice uit


Sent from my iPhone using Tapatalk

Tjoepie

Vanavond mijn Lomo uit het vacuum gehaald, afgespoeld en geknoopt.
Vervolgens opgehangen in de droogkast bij de worstjes :)

Het knopen viel me deze keer niet tegen



En daar hangt ie naast de kosterworstjes