Auteur Topic: Oranje vlekjes op coppa  (gelezen 2727 keer)

RonBoris

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Oranje vlekjes op coppa
« Gepost op: maart 09, 2016, 02:26:40 pm »
Heb deze zondag 2 coppa's gemaakt. Heb zoals in het draadje 'eigen schimmel cultiveren', een mooi schimmeltje gecultiveerd (denk ik).
Nu staat hij op 14 graden en 75%. Toch heb ik van die rare oranje vlekjes, iets om me zorgen over te maken?








Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.

RonBoris

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Re: Oranje vlekjes op coppa
« Reactie #1 Gepost op: maart 09, 2016, 02:27:38 pm »
Ps: ik heb geen paprika ofzo gebruikt.



Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.

Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: Oranje vlekjes op coppa
« Reactie #2 Gepost op: maart 09, 2016, 06:14:46 pm »
Mmmm, ziet er vreemd uit Boris. (ik herken het niet iig)
Ik zou het heel even aankijken welke kant het op gaat, en in het ergste geval, schoonmaken met water/azijn (50/50)

Mac

Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Oranje vlekjes op coppa
« Reactie #3 Gepost op: maart 09, 2016, 06:50:50 pm »
Hoe heb je het zakeind schoongemaakt?


BertM

RonBoris

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Re: Oranje vlekjes op coppa
« Reactie #4 Gepost op: maart 09, 2016, 07:25:08 pm »
Zakeind laten weken in water voor 12u en dan goed gespoeld
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.