Hoofdmenu

John's resultaten

Gestart door superjohn, maart 18, 2016, 09:02:17 PM

Vorige topic - Volgende topic

Tjoepie


BertM


Mac

Dat had ik laatst ook John, en vind ik persoonlijk beter als zo'n hele dikke schimmel laag.
Ik zèg ziet er prima uit hoor  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

superjohn

#18
En daar gaan we weer  :-)

4 x coppa; pancetta en een stukje zeeuwsspek in de maak....ik zeg goed bezig!




Edit BertM: Url aangepast voor de foto.

BertM

kan het lange wachten beginnen...

Mac

WoW, je lijkt wel een fabriek mán  :-)L :-)))

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

superjohn

Ze hangen! ff een dagje 27gr en 85% vocht om de schimmel te kweken en dan koelen en drogen.


BertM

Netjes hoor.
Succes de komende tijd.


superjohn

Na een dag op temperatuur en vochtig, temp naar 13 graden en Rv naar 75 % en m'n pancetta erbij gehangen......op de coppa's begint de schimmel, dus dat is top.....maar de pancetta doet mee! er maar uithalen denk ik  Sw@t


BertM


superjohn

Witte schimmel op Pancetta gewoon laten gaan?

BertM

Even afnemen met water en azijn 50/50

Mac

De kleine plekjes behandelen met een wattenstaafje gedrenkt in 50/50 water/ azijn John.
Pancetta is veel vergevingsgezinder als worst of Coppa, en kan beter een wat lagere luchtvochtigheid gebruiken.
(zelf probeer ik meestal voor de pancetta richting hoog in de 60, tot 70% te gaan (als dat kan  W!nk )

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url