Ready 4 takeoff

Gestart door Evert, april 27, 2016, 11:34:28 AM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

Aiiii..

Het ziet er naar uit dat door het (Harde) drogen de buitenkant is dichtgeslagen.
Daardoor kan het vocht van de binnenkant er niet meer uit, je kunt het zien doordat de binnenkant grijs is.
Laat je ze langer hangen dan zal de binnenkant wegrotten......

Om dit te voorkomen zou je de volgende keer elke dag er wat gedistilleerd water op kunnen spuiten.

Denk dat het gewoon te warm is geweest en misschien iets te veel tocht langs de buitenkant.

Helaas enkele reis Kliko en weer opnieuw proberen, overkomt ons allemaal, kijk maar eens in mijn vitrine  :-((:

chckstrk

Hmm even aanhaken in dit topic... Heb ook harde worsten hangen, die wat bruinig aan de binnenkant zijn. Geur en smaak is nog goed. Toch richting prullenbak?



Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

Ligt eraan hoe lang ze hangen, Chuck.
Op de foto van Evert zie je duidelijk een droogrand aan de buitenkant die verhinderd dat de worst verder droogt.
Bij dit soort kleine worstjes is het belangrijk dat ze niet te snel drogen, want dan slaat de buitenkant dicht, dus vochtig houden met een plantenspuit zodat de binnenkant ook kan drogen. Ook de luchtstoom mag niet te hoog zijn, dit geeft ook uitdroging.

chckstrk

Deze hing zes dagen. Ze hangen in de trapkast, temperatuur zal zo rond de 18-22 graden schommelen, en weinig luchtstroom. Het viel me op dat de buitenkant mooi rood was, maar de binnenkant toch wat bruinig is.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mac

In beide gevallen lijkt het mij verstandig om deze te dumpen.
Bij twijfel altijd wegdoen vind ik.

Ik denk ook dat ook de buitenkant is dichtgeslagen.
Je ziet op het plaatje van Evert duidelijk de buitenste donkere rand.
Als ze eerder waren aangesneden, waren ze misschien nog te redden geweest, door ze in het vacuĆ¼m te verpakken, en dan nog 1 of 2 weken het vocht de kans te geven zich her te verdelen.

Bij Chuck is minder goed een rand te zien, maar het beeld ziet er verder wel vergelijkbaar uit.

Nu beginnen ze te rotten, en zou ik geen enkel risico nemen.
Jammer, maar het gaat niet altijd goed helaas.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url