Hoofdmenu

Ree bout

Gestart door Jenthe, juni 15, 2016, 09:40:35 PM

Vorige topic - Volgende topic

Jenthe

Voor de tweede keer een ham (650 gram) proberen te maken van de achterbout van het ree. De eerste keer ging het mis, door wisselend weer, schimmels erop was niet meer te redden.
Heb nu het bot eruit gesneden, heeft een maand in vacuüm gelegen met 25 gram nitriet zout. Hij is er mooi stevig uit gekomen. Met kruiden besmeerd en mijn wijnkoelkast in, hopelijk pakt het nu wel goed uit.


BertM

Je moet dat witte vliesje er nog wel even aftrimmen, Jenthe.

Jenthe

Droogt het daardoor minder? Bedankt voor de tip!

BertM

Droogt raar op en is niet lekker.

Jenthe

Oké, als de ham lukt kan ik hem dan ook nog wel afsnijden.
De kruiden laag, zit er al om heen namelijk.
Zal hem volgende keer beter behandelen, heb nog wel een paar in de vriezer!

Montio

Helemaal nieuw op dit forum, en nog druk bezig me in te lezen.

Maar ree(bout) moet zoveel mogelijk ontvliesd worden naar mijn mening (en die van mijn collega jagers) , om een mooi stukje vlees te krijgen.

Het is een hoop werk, maar het resultaat is het waard.

Groet, Montio

Tjoepie

Mooi stuk wild om tot je beschikken te hebben  :-) Ben benieuwd naar de voortgang.

BertM

Citaat van: Tjoepie op februari 14, 2019, 08:08:07 AM
Mooi stuk wild om tot je beschikken te hebben  :-) Ben benieuwd naar de voortgang.
Hoop dat het al op is, bericht is van 2016  :-)))

Tjoepie

Ho, oeps, niet goed gekeken  :-))