gedroogd gerookt gezouten buik

Gestart door Bart, april 08, 2016, 11:48:04 PM

Vorige topic - Volgende topic

Bart

Ik heb 2 prachtige Mangalica buiken van Wild Vleesch.

Eentje wou ik er van gewoon pekelen en drogen, de andere wou ik ook nog voorzien van een rooksmaakje.

Heb al eerder eens een gewone buik gepekeld, maar ik vond er weinig smaak aan.
Dit was mijn recept :

Voor 4 kg vlees :

5 liter water
500g zout
200g suiker
4 laurierblaadjes
1 grote ui, in kwarten gesneden
10 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij (zeer grof gesneden)
1 theel. Mosterzaad
5 kruidnagels
1 theel. Chilivlokken (dit was eigen kweek, niet zo heet)
2 pimentbessen
1 theelepel peperkorrels (heb gemengd genomen, wit & zwart)

iemand die een smaakvol recept heeft ?

Mac

Als je meer smaak aan je buikspek wilt hebben, dan zou ik pancetta maken als ik jou was Bart. (hier kan je indien gewenst ook rook aan geven)
Nat pekelen is leuk, maar brengt nooit zoveel smaak aan als een droge pekel.

Ik zou dan 1 pancetta met, en een zonder rook maken.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Eduardus

2 piment bessen? Nou daar krijg je een veel te sterke smaak van. :-)))