Ready 4 takeoff

Gestart door Evert, april 27, 2016, 11:34:28 AM

Vorige topic - Volgende topic

Evert

Het gaat er dan echt van komen, vleesmolen met hoorntjes aangeschaft (instapmodel via Link naar webshop )
Ook al is de verleiding groot, ik ga niet meteen bergen worst maken, wil eerst wat experimenteren.
Wat braadworstje, beetje droge worst nu het nog kan met de temperatuur.
Lijkt me handig om te beginnen met basis samenstellingen.
Ik denk dat ik begin met een kilo of 4 ~ 5 vlees, eerst snippers maken en dan verdelen voor het eindresultaat?
Of eerst de hele bende malen en dan verdelen?

Ik ga jullie natuurlijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
GRTZ

BertM

4-5 kilo is al een hele berg hoor,Evert!
Zeker als je net begint zou ik niet te veel in 1 keer maken aangezien je nog niet de routine hebt.
Begin met een simpel knoflook of venkel worstje, altijd goed.

En altijd goed koud werken, dus snippers eerst in de vriezer.

Succces!

Mac

Wat Bert zegt Evert  :-)L
Enehhh........je moet nog lekkere plaatjes maken voor ons ook hè  W!nk

Suc6

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Ceriel

Succes Evert.
Als je worst gaat maken met dezelfde vlees-vet verhouding zou ik alle vlees malen en dan in porties verdelen.
Als het maar droog blijft....

Evert


Evert


Evert

Vandaag voor de eerste keer worst gemaakt.
Twee soorten braadworst en een kilootje droge worst, de helft van de droge krijgt nu een beuken rookje en mag straks aan het spijkertje bij de broertjes en zusjes.
Ik hoop dat de temperatuur in de schuur komende week laag genoeg blijft.

Tjoepie


Mac

Lekker bezig Evert  :-)

(Maar ik ga mij wel een beetje zorgen maken om de temperatuur richting eind van de week)  :-)L

Suc6

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Bart

Citaat van: Mac op mei 02, 2016, 07:15:30 PM
Lekker bezig Evert  :-)

(Maar ik ga mij wel een beetje zorgen maken om de temperatuur richting eind van de week)  :-)L

Suc6

Mac

is goed voor de fermentatie  M@D

Evert

Na 7 dagen geen ongewenste kleuren te zien en ze voelen hard.
Had er afgelopen week een hard hoofd in maar misschien gaat het toch nog goed komen.

BertM

Ziet er goed uit!
Als ze ooknog goed ruiken dan zit je goed.

Mac

Top Evert.
Zien er veel belovend uit. C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Zien er inderdaad heel mooi uit!!

Evert

Collega's,
Na 11 dagen heb ik er eentje aangesneden, ben bang dat dit niet meer goed komt.
Hij stinkt zeker niet (ruikt zelfs goed) maar binnen is ie nog zacht terwijl de buitenkant mooi droog en rood is.
Misschien toch een beetje te warm gestart.
Moet ik meer geduld hebben of direct in vuilnisbak?