kruiden op worst plakken

Gestart door carel, mei 15, 2016, 12:30:21 AM

Vorige topic - Volgende topic

carel

Dag,
Weet er iemand hoe je peper of kruiden op een worst kan plakken?
Vind dat wel lekker. Zie het in de winkel soms. Maar volgens mij zijn die ergens ingedompeld alvorens er iets op geplakt is.
Carel

Mahi

Ik wist dat ik ergens nog wat had gelezen over kruiden op een worst plakken Carel, ff gezocht en daar was het  :-)))
Ere wie ere toekomt; dit stukje komt uit het boek "Worst"van Wateetons :

"maak de lijm als volgt: meng 2 eetlepels maïzena met 100 milliliter water. Voeg 2 eetlepels suikeren 4 vellen gelatine toe en breng het mengsel kort aan de kook tot het mengsel dik wordt.
Laat het wat afkoelen en strijk het dik op je worsten. Rol ze nu in je dip (kruiden) naar keuze. Niet dik genoeg? Verwarm het opnieuw en voeg extra gelatine toe. "

carel


Bart

Kleine correctie. Gelatine die gekookt heeft verliest haar werking. Gelatine eerst weken in koud water en toevoegen als je eerst alles gekookt heb en van het vuur genomen hebt.
Wil je het geleermiddel toch meekoken gebruik je beter agar-agar (1g / dl)


Verzonden met Tapatalk

Mahi

Ja dat zie ik ook altijd met gelatine-vellen, eerst weken in koud water.
Maar omdat het zo in het boek stond vond ik niet dat ik daar wijzigingen in moest aanbrengen, zeker niet omdat  Ik het zelf ook nog niet uitgeprobeerd had.
Maar bedankt voor de aanvulling.

Bart

#5
tja heb ook nog geen kruidenlaagje "geplakt".

Maar in mijn gewone "bourgondische" kook ervaringen heb ik het al proefondervindelijk geleerd :-)

toch ook nog even "google zoekt het op" geraadpleegd :

Blijkbaar zou gelatine bij het koken een slechte smaak afgeven (bitter-lijmachtig)

over de smaak kan ik niks zeggen, maar ik was toch de binding kwijt na het koken (panna-cotta die niet wou opstijven)