Auteur Topic: Worstmaak workshop in Gorredijk, Friesland  (gelezen 2565 keer)

Leon

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 24
Worstmaak workshop in Gorredijk, Friesland
« Gepost op: mei 11, 2016, 04:17:53 pm »
Crosspost van het BBQgenootschap forum:

Beste mensen,

Op zondag 25 september vanaf 9 uur wordt er door slagerij de Roos http://www.slagerijderoos.nl/ (en een beetje mezelf) een workshop worstmaken georganiseerd.

In de slagerij worden de fijne kneepjes van het vak door meester worstmaker Fokke de Roos getoond en mag je natuurlijk zelf ook aan de bak!

De agenda:
Uitbenen half varken, hierbij wordt verteld wat de ins en outs zijn van de diverse stukken vlees.

Daarna mag je zelf aan de gang met een varkensschouder. Er wordt gewerkt in paren, één beent de schouder uit, de ander ontvliest en ontzeent deze. Daarna wordt van alle schouders gehakt gedraaid welke we daarna gaan gebruiken om verschillende worsten te maken.

Tussendoor laten we je zien hoe je een Coppa maakt, hoe je worst kunt stoppen zonder stopbus en wordt er een kleine cursus paté maken gegeven.

Na de workshop neem je een aantal kilo vlees mee naar huis en we proberen je ook een uitbeenmes kado te doen.

De kosten voor de dag zijn 60 euro per persoon. Naar verwachting zijn we tot circa 1400 - 1500 uur bezig met de workshop.

Omdat we tien man kwijt kunnen in de slagerij, gaan we kijken hoeveel mensen geïnteresseerd zijn om te komen. Mochten er meer dan tien man willen, dan gaan we kijken of we een extra avond(en) kunnen plannen. Het is voor ons de eerste keer, dus we beginnen rustig aan :).

Graag hier aanmelden, ik neem daarna verder contact op via PB.

Groet,

Leon