Hoofdmenu

Ik stel me even voor

Gestart door ninini1, mei 17, 2016, 10:30:49 PM

Vorige topic - Volgende topic

ninini1

Hoi ik ben Marcel. Onlangs hebben we twee mangalica varkens geslacht en dus een berg vlees en vet. We zijn bezig met lardo, pancetta, cullatello, hele beenham en coppa. Daarnaast nog wat droge worstsoorten en reuzel.
Hele klus, maar wel erg leuk.

BertM

Welkom, Marcel!

Heb je zelf Mangalica varkens?
Voor Lardo zijn ze erg geschikt, is namelijk een varken speciaal voor het vet.
Wel een uitdaging om meteen 2 varkens te verwerken.

ninini1

Ja, die hadden we zelf. Binnenkort komen er weer nieuwe :-)
Ze hadden de juiste leeftijd, dus allebei tegelijk laten slachten.

BertM

Komen de varkens bij Barbara weg, of fok je ze zelf?

Mac

Hoi Marcel, wat leuk om te horen dat je beschikt over je eigen Manga vlees.
Als er één stuk vlees prachtig is om als basis te gebruiken voor charcuterie, dan is het wel Mangalitza.

Welkom op ons forum.
Weet dat we van heerlijke plaatjes houden hè  W!nk

Mac

Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Welkom hier!!! En zoals Mac zegt, PLAATJES!!  :-)))

ninini1

Ik ga mijn best doen. Hier alvast wat "plaatjes" van mijn Mangalicas




Tjoepie

Wat een mooie krullenbol dat varken  W!nk

BertM

Wat een super vetlaag zit er op !

Ceriel

Als het maar droog blijft....

Mac

Wow, en idd prachtige plaatjes Marcel  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url