Hoofdmenu

Helaas

Gestart door Jenthe, juni 15, 2016, 09:31:53 PM

Vorige topic - Volgende topic

Jenthe

Een tijd geleden droge worst gemaakt van alleen wild zwijn. Waarschijnlijk heb ik de darmen niet genoeg doorgespoeld en niet lang genoeg int water gehad.
En heb ik de boel niet goed genoeg gemengd. Helaas, werd het een enkele reis kliko.
Was wel weer een goed leer proces!!



BertM

Mengen is inderdaad heel belangrijk.
Is wild zwijn alleen niet veel te mager?
Heb het zelf nog nooit kunnen gebruiken.

Mac

Mmm, ziet er idd vreemd uit.
Ik zou zo niet 1-2-3 durven stellen wat de oorzaak is.
Jammer, maar op naar de volgende worst. (het gaat niet altijd goed helaas)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Jenthe

Ondanks dat er wel spek van het wild zwijn in zat, denk ik toch ook dat het toch te mager was.
Er hangen nu weer 5 te drogen, van ree en speklappen. Die zien er goed uit de ruiken heerlijk!

BertM

Zal erns zoeken, heb ergens een recept gezien, maar volgens mij moet wat rugspek bij

Jenthe

Ik doe standaard speklappen bij de worst, maar ik zal binnenkort eens met kinnebak proberen.

Bart

kinnebak heb je eerder nodig voor verse worsten, dit is smeuiger.
Mijns inszien heb je inderdaad meer nood aan rugspek (hard spek, smelt niet uit ook)