Problemen met zakeind

Gestart door Tjoepie, juni 28, 2016, 08:04:38 PM

Vorige topic - Volgende topic

Tjoepie

Hmmm, wilde net mijn vlees in het zakeind stoppen, maar ik begin nu toch te twijfelen. Ik heb nog nooit eerder met een zakeind gewerkt, maar ik weet niet zeker of deze goed is.
De wand is voor mijn gevoel erg dik, halve tot een hele cm voor mijn gevoel. En ik krijg het zakeind ook niet wijder dan een cm of 5 a 6 met mijn vingers. Ik heb niet het gevoel dat het vlees erin gaat passen.
Graag jullie advies wat te doen.


BertM

Hoe lang heb je hem gespoeld? Laat hem minstens 24 uur in het water staan.
Ziet er idd dik uit, waar heb je hem weg.

Tjoepie

Hij had sinds gisteren in het water gestaan, laat hem nu nog maar een nachtje staan. Morgen weer proberen.
Hij komt bij vuur en rook vandaan.

BertM

Wel een runderzakeind besteld en geen varken?


Tjoepie

Ik heb runderzakeind besteld en op de verpakking stond ook runderzakeind. Maar hij lijkt meer op het plaatje van het varkenszakeind.
Ik bestel nu gewoon nog een runderzakeind en kijk of die er anders uit ziet.

Mac

Nou, ik vind het er ook maar vreemd uitzien hoor  :-)L
(krijg bijna het idee, dat als je hem in plakjes snijd, dat je er anus ringen van kan maken  :-XX

Ik laat ze ook altijd (als het kan) 24h uitwateren

En dan zien ze er niet zo dik uit !



Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Citaat van: Mac op juni 29, 2016, 09:23:13 PM
Nou, ik vind het er ook maar vreemd uitzien hoor  :-)L
(krijg bijna het idee, dat als je hem in plakjes snijd, dat je er anus ringen van kan maken  :-XX
In de frituur er dan calamaris noemen...  :-)) :-))

Maar lijkt mij ook geen runder zakeind, stuur anders eens een foto naar Martijn van Vuur&Rook.
Die gaat je zeker een antwoord geven.

Tjoepie

Net een mailtje gestuurd, nu even afwachten.  :-)

Tjoepie

Keurig netjes opgelost door Martijn met een tegoedbon  C00L

Bart

Martijn is een topkerel !


Verzonden met Tapatalk

BertM

Citaat van: Tjoepie op juni 30, 2016, 04:55:27 PM
Keurig netjes opgelost door Martijn met een tegoedbon  C00L
Verkeerd label?

Mac

Ja, wat was het nou ?
Toch die Calamari ringen  :-))

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Heb Martijn ook even aan de telefoon gehad, maar wat er nou was is onduidelijk.

BertM

Citaat van: Tjoepie op juli 01, 2016, 12:45:09 AM
Heb Martijn ook even aan de telefoon gehad, maar wat er nou was is onduidelijk.
Ok, mijn nieuwsgierigheid niet bevredigd maar wel opgelost hoop ik.
Met het nieuw zakeind gaat het zeker lukken