Rookworst

Gestart door Tjoepie, oktober 24, 2016, 03:37:51 PM

Vorige topic - Volgende topic

Tjoepie

Gisteren heerlijke rookworst gemaakt, en op verzoek hier het recept. Het is een combinatie van 2 recepten van het BBQ Genootschap.

600 gram varkensvlees
400 gram buikspek
20 gram colorozo zout
2 gram witte peper
1 gram foelie
1 gram mosterdpoeder

Maal het vlees door een grove plaat voor een grove worst.
Meng de kruiden en het zout door het gemalen vlees.
Stop af in darmen.
Rook vervolgens voor 3 uur bij 80 graden.

Wij hebben de helft op beukenhout gerookt en de andere helft op peren.




BertM

Rookworst moet je gewoon volgens het KISS principe maken

Mac

Potver, daar moest ik ff voor Googelen BertM  :-))

Mooi Tjoepie, bedankt voor het delen.
Net als heél veel andere projecten, staat deze ook op de lijst Wh^^w

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Het voordeel van deze maken is dat je eerst ff druk bent met malen, kruiden en stoppen. Maar als ze eenmaal hangen te roken, dan heb je 3 uur de tijd om bier te drinken (en gisteren zelfs in de zon  Sm*g)