Poolse kielbasa met appel (awardwinning)

Gestart door Ceriel, september 26, 2016, 09:44:23 PM

Vorige topic - Volgende topic

Ceriel



Ingrediƫnten per kilo worstvlees (30%vet):

5,5 gr    Knoflookgranulaat
3 gr       Gemalen zwarte peper
12 gr     Suiker
3 gr       Paprikapoeder
3 gr       Gerookt paprikapoeder
1 gr       Selderiezout
0,5 gr    Oregano (gedroogd)
0,7 gr    Nootmuskaat
0,5 gr    Gemalen koranderzaad
0,5 gr    Tijm (gedroogd)
13 gr     Colorozo
100ml   Ijswater
0,5 fris/zure appel, geraspt
Schapensnaar

Draai het vlees door plaat 5.
Meng de kruiden met het water en daarna door het gehakt.
Draai het vlees nog een keer door plaat 5, en meng de geraspte appel erdoor.
Deeg goed mengen en afstoppen in schapensnaar.

Worstjes een uur roken op appelhout bij 140gr.



Recept van www.lets-make-sausage.com, licht aangepast
Als het maar droog blijft....

Ceriel

Als het maar droog blijft....

BertM

Top Ceriel!
Gaan we eens maken, die awardwinning worstjes!
Aan de foto had ik niet gezien dat het schapensnaren waren.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Mac

Wow, en dat geheime recept deel je gewoon met ons ?  L0ve
Je bent een kanjer Ceriel C00L

Thx

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie


Ceriel

Citaat van: Mac op september 27, 2016, 08:08:27 PM
Wow, en dat geheime recept deel je gewoon met ons ?  L0ve
Sssst! Alleen hier....  W!nk
Als het maar droog blijft....