
Gister en vandaag maar eens wat productie gedraaid. Dat viel nog vies tegen. Het worstdeeg gister was geen probleem. Ik wilde het eens wat grover, dus de 6 1/4 plaat gebruik. Bij de slager wat rugspek en wat magerder varkensvlees gehaald en lekker vermalen.
Per kg:
25 gr colorizo
3 Gr peper
1 Gr foelie
1 Gr mosterdpoeder
Dat heeft een nachtje in de koelkast gestaan (vooral omdat dat logistiek even handig was) en vanavond heb ik de boel in schapensnaren afgestop. Dit was de tweede keer dat ik met schapensnaren werkte, maar das toch wel hele andere kost. Ze knappen snel, en gaan zeer stroef over 't vulpijpje, ookal heb ik dat ingesmeerd met vet van de worst en de darm gespoeld met water. Dus veel gebarsten worstjes.
Daarnaast had m'n worststopper het lastig met het nauwe vulpijpje, ik moest de bus met een spanband fixeren in de standaard, anders trok ie scheef. (Dat bedacht ik pas nadat ik driemaal het worstdeeg boven in de stopper had zitten).
Kortom, veel geleerd vanavond. Nu zien of ze ook lekker worden!
Sent from my iPhone using Tapatalk