Hoofdmenu

Rotterdammertjes?

Gestart door chckstrk, november 09, 2016, 02:58:32 PM

Vorige topic - Volgende topic

Frank1785

#15
Ziet er lekker uit!!

Ligt het aan mij of zijn deze behoorlijk snel droog? In minder dan 1 week? Heb je ze in een droogkast hangen of gewoon in de keuken?
Deze in een varkensdarm doen er bij mij al een week langer over, vind ze nog veel te zacht aanvoelen


Zou het het verschil varkens- / schapendarm zijn?

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

BertM

#16
Klopt Frank, een schapendarm is veel dunner, dus het drogen gaat sneller.

chckstrk

Ja die darm is een stuk dunner, deze worstjes zijn zo dik als een vinger.
Ze hangen ook in de bijkeuken, m'n droogkastje had wat perikelen deze week.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mac

Wow, hoe cool is dat dan hey Chuck  :-))) C00L
Ze zien er heerlijk uit.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

chckstrk

En jullie hebben me ook al weer aangezet tot het ombouwen van een koelkast tot droogkast... Rot jongens


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mac

CiteerEn jullie hebben me ook al weer aangezet tot het ombouwen van een koelkast tot droogkast... Rot jongens

Maar..........jij hebt toch een wijnkoeler omgebouwd Chuck ? :-XX

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

chckstrk

Citaat van: Mac op december 05, 2016, 11:45:37 AM
CiteerEn jullie hebben me ook al weer aangezet tot het ombouwen van een koelkast tot droogkast... Rot jongens

Maar..........jij hebt toch een wijnkoeler omgebouwd Chuck ? :-XX

Mac
Nee alleen gekocht en in gebruik genomen. Moet er toch eea aan veranderen, maar dan kies ik voor ietsje meer ruimte.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Tjoepie

Worstjes zien er heeeel mooi uit, en heel smakelijk  :-)))

chckstrk

Ik heb nu 25 gr colorozo op 1kg vlees gebruikt, maar vind ze misschien iets aan de zoutige kant. Zou je op dit dunne formaat ook minder colorozo kunnen gebruiken?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

Citaat van: chckstrk op december 06, 2016, 12:40:40 PM
Ik heb nu 25 gr colorozo op 1kg vlees gebruikt, maar vind ze misschien iets aan de zoutige kant. Zou je op dit dunne formaat ook minder colorozo kunnen gebruiken?
Zeker bij deze kleine formaten lijkt me 25 gram zout idd iets te veel.
Probeer eens naar 20 gram terug te gaan.

chckstrk

Citaat van: BertM op december 13, 2016, 09:27:25 PM
Citaat van: chckstrk op december 06, 2016, 12:40:40 PM
Ik heb nu 25 gr colorozo op 1kg vlees
Zeker bij deze kleine formaten lijkt me 25 gram zout idd iets te veel.
Probeer eens naar 20 gram terug te gaan.
Dat is zonder risico?



Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

Ja hoor. In principe is 40 ppm nitriet al effectief tegen botulisme.
Zout gebruik je ook tegen bacterien, door je dunne worstjes is het zout eerder in de kern.
Ze zijn erg snel gedroogd en je PH is erg snel gedaald, en dat is het belangrijkste.
Mocht je het niet aandurven kun je ook wat suiker/dextrose toevoegen,

chckstrk

Als ik hier iets met knoflook mee wil doen (sowieso in droge  worst) is het dan beter om verse, Pasta, poeder of granulaat te gebruiken?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

Granulaat het mooiste, als je het kunt vinden.
Maar poeder en verse kan ook.

chckstrk

Citaat van: BertM op januari 04, 2017, 08:47:37 AM
Granulaat het mooiste, als je het kunt vinden.
Maar poeder en verse kan ook.
Toevallig bij de lidl gevonden vanochtend!
Heb je enig advies voor de hoeveelheid op een kg vlees?


Sent from my iPhone using Tapatalk