Al dat lekkers wil je natuurlijk showen aan de rest van de liefhebbers, kastje raakt aardig vol..

Wat hangt er zoal?
In het midden mijn 1e poging tot pancetta (05-10-'16). Inmiddels ruim 30% gewichtverlies en al geproefd, had het nog nooit eerder gehad maar lekker hoor !


Daarachter een stukje filet 'nach Scharzwalder art' leuk probeersel van mijn rookkast, het stuk vlees is veel te mager en ik kan het met 't mes eigenlijk niet dun genoeg snijden.. begint ook een beetje te hard te worden. (misschien neemt de Sint nog wel een snijmachine mee?)

Rechtsvoorin 1e poging tot droge worst (21-10-'16): boerenmetworst, op aanraden van mijn slager gemaakt van 100% (redelijk mager stuk) buikspek. Had hierover mijn twijfels maar lijkt goed te gaan. Paar keer schimmel weggepoetst. Ietsje harder nog, dan ga ik 'm proeven.

Linksachter van dezelfde worst-draai sessie (21-10-'16) drentse kosterworst volgens recept uit 'Over worst' maar volgens mij gaat dit niet goed.. worsten blijven heel erg zacht en zijn veel te vet lijkt het wel. Gemaakt van supermarktvlees 40% vetspek / 60% varkensblokjes. Volgens mij gaat dit niet goed komen, we wachten af, vreemd is dat hier nog helemaal geen schimmel op gegroeid heeft terwijl ik de boerenmetworst al wel 4x afgepoetst heb.

Linksvoor hangt salami met hele groene pepers (1-11-16'), 3st. koud gerookt / 3st. zonder rook naar het volgende recept:
http://selber-wurst-machen.de/WP/edelsalami-mit-ganzen-pfefferkornern/ Volgens recept moeten ze minstens 50dagen rijpen.. maar ik weet niet of ik wel tot kerst kan wachten


