Hoofdmenu

Danny

Gestart door lordpalf, november 22, 2016, 11:59:31 AM

Vorige topic - Volgende topic

lordpalf

Na twee jaar terug een UDS gemaakt te hebben, en als toevoeging begin dit jaar een CSG erbij gekocht te hebben waarmee ik regelmatig zalm koud gerookt heb. Heb ik afgelopen winter ook een stuk buikspek gepekeld, gedroogd en gerookt. Dit was dusdanig goed bevallen dat ik dat een paar weken terug nog een keer heb gedaan. Helaas is er ondanks de pekel nog een vlieg in de schuur geweest waar het stukje spek hing te drogen. Het gevolg was dat het hele stuk vlees onder de maden zat en heb ik hier maar afscheid van genomen.
Hier moest een oplossing voor komen, en die heb ik nu in de vorm van een wijnkoelkast (deze bij de mediamarkt maar voor een 'iets' lager bedrag dan waar die nu voor staat gekocht http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_temptech-jc-180g-1413845.html ). Inmiddels hangt er een pancetta en een stuk gezouten buikspek in te drogen. Aangezien de temperatuur en luchtvochtigheid nu redelijk stabiel zijn en er nog ruimte over is bied dit mogelijkheden om nog veel meer te gaan maken  :-) Ik zag dat het er al redelijk wat informatie en recepten te vinden zijn hier en heb mezelf dus ook maar aangemeld.

Tjoepie

Hoi Danny, welkom hier!! Heel veel lees plezier. En foto's met lekkere charcuterie erop is iets wat we graag zien  W!nk

Mac

Gezellig dat jij je hebt aangemeld Danny.  C00L
Voldoende info en recepten valt en staat met de deelname van ons allen.
Zonder leden geen forum, maar een blog  W!nk

Welkom

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM


schumacherhenri