colorozozout onderscheiden

Gestart door Bart, november 27, 2016, 08:58:42 AM

Vorige topic - Volgende topic

Bart

omdat ik niet precies weet waar ik het moest plaatsen, maar in dit gedeelte geplaatst :

hoe kan je colorozozout van gewoon zout onderscheiden als je de originele verpakking niet meer hebt ? ik heb ooit 25kg pekelzout gekocht, maar dat heb ik verdeeld over emmers, ....
Ik bewaar alle rekeningen en facturen, en vind in mijn mailbox een discussie terug dat ik daar niks van ontvangen heb bij aaankoop (factuur, rekening, ....) dus ik kan het niet nagaan.
Als ik het me goed herinnner waren het blauwe zakken waar pekelzout op stond (akzo Nobel) maar ben het niet 100% zeker en Google helpt me tot nu  niks verder :-(

BertM

Goed dat je het vraagt Bart:

Colorozo/Pekelzout heeft in Europa, in tegenstelling tot het Amerikaans /Engelse "Pinksalt" of "Instacure" geen andere kleur en is dus niet van normaal zout te onderscheiden.

Nitriet is vanaf 220 ppm per kg lichaamsgewicht dodelijk, dus je mag zout met nitriet niet verwarren met normaal zout!

Het is dus van belang dat je dus weet waar je pekelzout inzit en dit dus ook duidelijk op de verpakking zet.

Als het een strenge winter wordt, heb je nu in ieder geval genoeg strooizout ben ik bang.....

Bart

om dan maar te zwijgen over 50kg strooizout die ik staan heb ;-)

ik ben wel geen fortuin kwijt, maar is wel jammer, ...

een tip van Ronnie Poeste :

Ronnie Poeste Als je de originele verpakking niet meer hebt kun je een testje doen op vers vlees. Beetje rundvlees bestrooien met het zout. Als het dan snel verkleurd naar grijs/bruin is het colorozo zout. Als je het dan gaart en het wordt weer rood is het colorozo.

is het proberen waard

BertM

is inderdaad een goede tip.
Colorozo heet niet voor niets kleurzout, maar neem geen duur stuk vlees want dan ben je meer kwijt aan een kilo vlees dan aan 25 kilo zout  :-))

Bart

inderdaad voor 25kg zout heb ik exact 5 euro betaald

Mac

Mijn pink salt is trouwens ................. wit  :-)L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Citaat van: Mac op november 27, 2016, 10:12:42 AM
Mijn pink salt is trouwens ................. wit  :-)L

Mac
Cure #2?

Mac

Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM


Mac

Yep   O__

Ga je door voor de auto, of de grote prijzenkast ?  :-)))

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

Voor de auto.
UK cure heeft een andere nitrietwaarde dan Uk cure 6,25/6%.
Wist niet dat UK cure wit was, nu wel.



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk