Auteur Topic: Evert's Vitrine  (gelezen 5819 keer)

Evert

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Evert's Vitrine
« Gepost op: januari 13, 2017, 09:31:34 pm »
Vooruit dan, een eigen plekje ingeruimd voor mijn experimenten.




BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #1 Gepost op: januari 14, 2017, 09:57:55 am »
ziet er mooi uit, Evert

Hoe lang gedroogd?

Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #2 Gepost op: januari 14, 2017, 09:58:42 am »
Helemaal top Evert  :-)

Mooie binnenkomer met dat plaatje  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Evert

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #3 Gepost op: januari 14, 2017, 10:16:04 am »
Op 1 december begonnen met een week in de droge pekel.
Daarna weggehangen in de schuur.
Ik heb geen beter plekje in onze overgeisoleerde hut.
Temperatuur ging naar beneden en de RV omhoog dus werd mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld.
Zonder meer het wachten waard.

Evert

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #4 Gepost op: januari 14, 2017, 10:17:10 am »
1 foto is ook zo sneu, dus maar snel door met het volgende project:


Het plan is 3 x de cgs te vullen.

Evert

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #5 Gepost op: maart 17, 2017, 09:20:23 pm »


Veel geduld moeten hebben in een koude vochtige schuur.

Niels

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 27
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #6 Gepost op: maart 18, 2017, 08:07:00 am »
mooie spekjes hoor

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #7 Gepost op: maart 18, 2017, 08:27:58 am »
Geduld wordt altijd beloond

Evert

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #8 Gepost op: maart 18, 2017, 03:21:24 pm »

Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #9 Gepost op: maart 21, 2017, 07:08:04 pm »
Hele mooie plakjes Evert  L0ve
(Ik snij meestal af wat ik nodig heb, en hang de rest gewoon terug in de kast)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Bart

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 86
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #10 Gepost op: maart 25, 2017, 02:18:56 pm »
En nu een ander vraagje. Waar haal je die schaaltjes waar je plakjes op liggen ?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Evert

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #11 Gepost op: maart 25, 2017, 04:08:29 pm »
Ik heb geen fatsoenlijke snijmachine dus heb ik mijn spekje bij de lokale slagert hier in Schijndel gesneden.
Geen idee waar die schaaltjes vandaan komen.

chckstrk

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 86
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #12 Gepost op: maart 26, 2017, 08:44:21 am »
Doe heeft de sligro/makro/hanos wel


Sent from my iPhone using Tapatalk

Evert

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 26
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #13 Gepost op: juni 11, 2017, 04:36:21 pm »
Begin mei dacht ik nog een keer ontbijtspek te kunnen maken voor het echt te warm wordt.
Omdat ik geen kast of kelder heb kan ik alleen drogen als het weer het toelaat.
3,5 kilo varkensbuik

3 etmalen in de beukenrook

Tijdens het drogen hebben ze een aar dagen in de koelkast moeten logeren vanwege te hoge temperatuur in de schuur.

Ik kan weer even vooruit.


Ceriel

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 201
  • Achterhoek
Re: Evert's Vitrine
« Reactie #14 Gepost op: juni 15, 2017, 10:24:18 pm »
Mooi!
Als het maar droog blijft....