Hoofdmenu

Evert's Vitrine

Gestart door Evert, januari 13, 2017, 09:31:34 PM

Vorige topic - Volgende topic

Evert

Vooruit dan, een eigen plekje ingeruimd voor mijn experimenten.


BertM

ziet er mooi uit, Evert

Hoe lang gedroogd?

Mac

Helemaal top Evert  :-)

Mooie binnenkomer met dat plaatje  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Evert

Op 1 december begonnen met een week in de droge pekel.
Daarna weggehangen in de schuur.
Ik heb geen beter plekje in onze overgeisoleerde hut.
Temperatuur ging naar beneden en de RV omhoog dus werd mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld.
Zonder meer het wachten waard.

Evert

1 foto is ook zo sneu, dus maar snel door met het volgende project:


Het plan is 3 x de cgs te vullen.

Evert



Veel geduld moeten hebben in een koude vochtige schuur.

Niels


BertM

Geduld wordt altijd beloond

Evert


Mac

Hele mooie plakjes Evert  L0ve
(Ik snij meestal af wat ik nodig heb, en hang de rest gewoon terug in de kast)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Bart

En nu een ander vraagje. Waar haal je die schaaltjes waar je plakjes op liggen ?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Evert

Ik heb geen fatsoenlijke snijmachine dus heb ik mijn spekje bij de lokale slagert hier in Schijndel gesneden.
Geen idee waar die schaaltjes vandaan komen.

chckstrk

Doe heeft de sligro/makro/hanos wel


Sent from my iPhone using Tapatalk

Evert

Begin mei dacht ik nog een keer ontbijtspek te kunnen maken voor het echt te warm wordt.
Omdat ik geen kast of kelder heb kan ik alleen drogen als het weer het toelaat.
3,5 kilo varkensbuik

3 etmalen in de beukenrook

Tijdens het drogen hebben ze een aar dagen in de koelkast moeten logeren vanwege te hoge temperatuur in de schuur.

Ik kan weer even vooruit.


Ceriel

Als het maar droog blijft....