Auteur Topic: Hoe plaats je foto's op het forum  (gelezen 5357 keer)

Mac

 • Administrator
 • Fermentor
 • *****
 • Berichten: 642
  • Mac's BBQ Pit
Hoe plaats je foto's op het forum
« Gepost op: januari 19, 2016, 09:27:43 pm »
Hier op het Charcuterie & Worst forum zijn we gek op al die heerlijke plaatjes die jullie hebben gemaakt van jullie mooie producten.

Wat we echter niet willen, is om veel dataverkeer te genereren, en daarmee de kosten voor dit forum onnodig hoog te maken. (het is voor ons immer ook maar onderdeel van onze hobby)

Foto/ Video hostingsite
Om deze reden hebben we dan ook gekozen, om de foto's die jullie willen plaatsen niet rechtstreeks op de server van het forum te zetten, maar alleen een linkje, welke weer verwijst naar jullie foto welke bij je foto/ video host op de server staat.
Het is op zich best eenvoudig, je plaatst een speciale link, en je ziet uiteindelijk een foto in je post.

Als je op meerdere fora actief bent, dan zal je het best weten,omdat andere fora op dezelfde manier te werk gaan.
Voor wie nog niet weet hoe te werk te gaan om de linkjes van je foto's te posten, volgt hier een (enigszins beknopte) uitleg.

Om foto's te kunnen plaatsen hier op het forum (lees eigenlijk linkjes), heb je een foto/ video host nodig.
Je kunt hierbij kiezen uit een gratis, of betaalde variant, maar voor de meesten is de gratis variant ruim voldoende.

Een foto/ video host is eigenlijk niet veel anders dan een stukje server ruimte welke je tot je beschikking krijg, met daaromheen een programma, om je foto's te beheren, en eventueel licht te bewerken.

Voorbeelden van gratis foto/ video hostingsite zijn o.a. (maar betaald kan natuurlijk ook)
http://nl.tinypic.com
http://www.flickr.com
http://photobucket.com
http://imageshack.usAccount
Bij je uitgekozen foto hostingsite dien je dan een account aan te maken.
Als je (al) een account hebt, dan kan je foto's uploaden van je PC, of een app op je telefoon, of tabled, naar de hosting provider van je foto's. (zie hierboven)

(ter info: Upload je foto's altijd in maximale kwaliteit, naar je foto hostingsite, want als je foto's gaat delen, krijg je de keuze met welk formaat je dat wilt doen, een grote foto kan je makkelijker kleiner weergeven, maar een kleine foto niet groter))

Ik gebruik zelf Flickr (en ook de betaalde variant, maar dit is alleen maar omdat ik meer met mijn foto's doet, en hierdoor dan ook meer ruimte nodig heb)

In onderstaande voorbeelden gebruik ik dan ook info van Flickr, maar in principe werken de andere foto/ video hosting providers net zo, alleen zal het er visueel ietsje anders uit zien.

Foto plaatsen in post
Als je je foto's hebt ge-upload naar je foto/ video hostingsite, dan klikt je op de foto die je zou willen posten.
Als voorbeeld neem ik een foto uit éen van mijn verzamelingen:Als ik klik op de door mij gewenste foto, krijg ik deze vol in beeldNu zie je rechts onderin 4 icoonen, en het 3e icoon van links (met de pijl naar rechts) is het Share icoon.Klik op dit icoon, en je krijgt het volgende menu.Je krijgt nu 4 verschillende opties om je foto te delen, maar wij kiezen de "BBCode" optie.
vervolgens ga je de grootte bepalen voor de foto welke je wilt posten.

Klik op het balkje Medium 500 x 333.(Ik stel voor om niet héle grote foto's te posten, omdat dat niet voor iedereen prettig kijkt)
Kies bijvoorbeeld een medium formaat.Eenmaal een keuze gemaakt, klik je op de URL (in de balk), waardoor deze geselecteerd wordt.
Dit is dé link waar het allemaal om draait.Klik nu met je rechtermuisknop op de link, en kopieër deze.

Nu ga je naar het bericht welke je wilt posten op het forum, en plak de link, daar waar jij wilt dat straks de foto zichtbaar wordt.In principe heb je nu de link geplaatst, echter als straks iemand op de foto klikt, dan gaat die persoon naar deze foto op jouw foto/ video host.
Op zich is daar niets mis mee, maar dit wil je niet altijd, dus daarom verwijderen we de doorverwijzing van je link.
Dit doen we door alles wat aan de linkerkant wat voor ["img"] staat weg te halen, maar ook wat aan de rechterkant achter ["/img"] staat.

Dan hou je vervolgens alleen nog de .jpg link over. (let op deze moet tussen de ["img"] ["/img"] staan.Deze link zorgt er voor dat je plaatje zichtbaar wordt in je post.Mocht je nu alleen maar een linkje krijgen van je foto/ video hostingsite zoals bijvoorbeeld https://farm1.staticflickr.com/647/22034674499_3be2e50e8e.jpg dan krijg je geen foto te zien, maar alleen een klikbare link.

Je kan er dan handmatig ["img"] plaats hier je link ["/img"] omheen zetten (let op zonder " "), maar je kan ook je link selecteren, en vervolgens op het Mona Lisa icoon klikken (welke je links boven de rij met smileys kan vinden), en dan verschijnen de Image haakje automatisch.Het lijkt heel ingewikkeld, maar het is best eenvoudig.

Kijk wat voor jou de beste grootte is van je te posten plaatje. (hangt er van af of het een plaatje is voor boven een recept, of dat het een plaatje tussen je tekst door is)
De aangegeven maat van de foto is afhankelijk van het originele bestand van je foto, dus dat kan afwijken van onderstaande voorbeelden.

Voorbeeld 320 x 213


Voorbeeld 500 x 333


Voorbeeld 640 x 427


Niet geheel onbelangrijk.
Zoals reeds eerder gezegd, je plaatst alleen een linkje, wat je foto zichtbaar maakt op het forum.
Mocht je later ooit eens de foto verwijderen van je foto hostingsite, dan verwijder je dus ook die foto uit je geposte bericht op het forum !

Er zijn ongetwijfeld meer manieren, om een plaatje te posten op het forum, maar dan kunnen we denk ik een boek gaan schrijven, en dat is ook weer niet de bedoeling. (dit is wel de meest algemene manier)

Hopelijk is het e.e.a een beetje duidelijke zo.

Mocht je willen testen of je een foto gepost krijg, gebruik dan het draadje http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php?topic=29.0, om een foto in te plaatsen, en te kijken wat het resultaat is.
Heb je nog vragen/of problemen over/ met het posten van foto's, stel deze dan in het test draadje.

Heel veel plezier met posten.

Mac
« Laatst bewerkt op: januari 23, 2016, 04:57:38 pm door Mac »


Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

BertM

 • Administrator
 • Charcutier
 • *****
 • Berichten: 1112
  • Charcuterie&Worst
Re: Hoe plaats je foto's op het forum
« Reactie #1 Gepost op: juli 03, 2017, 07:38:57 pm »
Helaas werkt photobucket niet meer gratis en kost het linken  naar forums nu geld.
Ook de foto's die eerder geplaatst zijn, zijn nu niet meer zichtbaar.

Alternatieven zijn nu Flickr en tapatalk.