Snijworst oid

Gestart door jochem, februari 03, 2017, 11:11:37 PM

Vorige topic - Volgende topic

jochem

Hallo...

Mijn kids (3en 5) zijn dol op spikkeltjesworst zoals hun dat noemen... Snijworst of cervelaat enz...echter salami vinden ze te pittig (met name de knoflook)

Papa helpen met worst maken en bbq enz vinden ze ook heel leuk dus..
Mijn vraag nu..
.heeft iemand voor mij een simpel receptje om samen met mijn meisjes spikkeltjesworst te maken?


keep it burning


Ceriel

Het recept van cervelaatworst staat op blz 25 ev in "Het geheim van den worstmaker". Deze is ook te vinden bij de boekbesprekingen hier op het forum.
In de recepten wordt zout en salpeter gebruikt, dit kan vervangen worden door colorozo. Wat Bert al aangaf in de boekbespreking, zou ik minder zout gebruiken dan aangegeven. 32gr/kilo is een beetje teveel van het goede...
Als het maar droog blijft....

BertM

Droog vet... Probeer kinnebak te krijgen, dus geen buikspek gebruiken.
En zoals Ceriel al zegt: omlaag met dat zout! 20/25 gram colorozo is genoeg.

jochem

Citaat van: BertM op februari 04, 2017, 06:47:01 PM
Droog vet... Probeer kinnebak te krijgen, dus geen buikspek gebruiken.
En zoals Ceriel al zegt: omlaag met dat zout! 20/25 gram colorozo is genoeg.
Rugspek in deze ook ök? Dat heb ik nog liggen namelijk...
En afstoppen? Natuurdarm? en dan drogen? Kunstdarm? Fermenteren of juist roken?

keep it burning


BertM

Rugspek is ook goed.
Drpge worst fermenteerde altijd, maar zal idd een startercultuur gebruiken.
Afstoppen kan overal in, hoewel ik hem meestal in kunstdarm zie