Auteur Topic: Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing  (gelezen 1057 keer)

BertM

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 958
    • Charcuterie&Worst
Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing
« Gepost op: januari 20, 2016, 11:43:26 pm »
Titel: Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing

Auteur: Michael Ruhlman & Brain Polcyn
ISBN: 978-0-393-240054
Taal: Engels
Aantal blz: 249
Waar te koop:  http://www.bol.com/nl/p/charcuterie/9200000011351837/



Bespreking:Charcuterie - The Craft of Salting, Smoking, and Curing (Tweede editie)



Dit is het boek welke de markt voor het maken van charcuterie heeft geopend voor de hobbyisten.

Het boek begint aan de basis en gaat via simpele recepten zoals Eend en bacon steeds verder in de Charcuterie.
In het boek staan de recepten duidelijk uitgelegd, helaas zijn ze niet helemaal vrij van fouten, hoewel er in deze tweede edite de grootste er wel uit zijn gehaald.

Ondanks dat dit een ouder boek is en sommige dingen door de tijd is achterhaalt is het een "must have" voor de mensen die willen beginnen met charcuterie, er staan duidelijke aanwijzingen in en leest prettig.



Heb je dit boek doorgespit, dan zit de basiskennis van Charcuterie er al goed in.
« Laatst bewerkt op: augustus 17, 2016, 01:14:35 pm door BertM »