Auteur Topic: Harissa  (gelezen 576 keer)

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1155
    • Charcuterie&Worst
Harissa
« Gepost op: februari 05, 2017, 06:44:01 pm »
1 el plantaardige olie,
1 grote rode paprika, fijgesneden,
3 rode pepers, zaad en lijsten verwijderd, fijngesneden,
2 teentjes knoflook, geperst,
1 el gemalen korianderzaad,
1 el gemalen komijn,
1 el gemalen karwij (Kummel),
2 el tomatenpuree,
zout
vers gemalen peper

Verhit de olie in ee grote pan met dikke bodem. Bak de paprika, peper, knoflook, koriander, komijn, karwij en tomatenpuree +/  10 min. zachtjes koken, tot de paprika gaar is.Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen
Bewaar de harissa in een goed afgesloten pot
« Laatst bewerkt op: maart 16, 2020, 12:35:47 pm door BertM »