Auteur Topic: Wijngelei  (gelezen 227 keer)

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1145
    • Charcuterie&Worst
Wijngelei
« Gepost op: februari 19, 2017, 07:04:01 pm »
Wijngelei

Ingrediënten:

1 Liter heet water
2 dl Portwijn, Madera, marsala of rode wijn
2 dl witte wijn
1 ui
1 knuistje parmaham
2 laurierblaadjes
peper en zout
70 g gelantinepoeder

  • Fruit de gehakte ui aan zonder vetstof. Breng water en wijn aan de kook en voeg er uien, vlees en kruiden bij.
  • Laat het op een heel laag pitje trekken. Hoe langer hoe beter, liefst wel 12 uur. Zeef de warme bouillon door een neteldoek.
  • Klop er de gelantine door en breng de gelei met de portwijn op smaak.

  • Je kunt ook alleen witte wijn gebruiken, gebruik dan 4 dl
  • Citroen/Kersengelei wordt bereid op basis van witte wijn (3 dl) en citroen/kersensap (1dl). De basisbereiding blijkft hetzelfde als hierboven