Charcuterie & Worst goes Sweden 2017 (gecanceled)

Gestart door Mac, februari 26, 2017, 08:26:32 AM

Vorige topic - Volgende topic

Mac

Beste charcuterie genoten.

Verleden jaar hebben wij geprobeerd om een weekendje in Zweden te organiseren, om daar met een aantal mensen een gezellig weekend te kunnen doorbrengen.
Helaas is dat door diverse omstandigheden niet gelukt.

Dit jaar gaan we weer een nieuwe poging doen, echter nu starten we wat eerder in het seizoen met organiseren.

Ik grote lijnen komt het op hetzelfde neer als wat we vorig jaar voor ogen hadden.
Zie hieronder dan de details

In het prachtige Zweden woont mede worstendraaier, en forumgenoot Johan Postma van hotel Edsleskogs Wärdshus.

Johan woont midden tussen de bossen in het Zweedse Dalsland, en heeft daardoor regelmatig de beschikking over prachtig wild, zoals ree, en eland.



Ik (Mac) heb bij Johan in 2015, en 2016 zelf de mogelijkheid gehad, om samen met Johan een ree te mogen verwerken.



In 2015 hebben Johan en ik ree haggis , en eland leverworst gemaakt.

In 2016 droge eland worst (hadden we willen proeven afgelopen november :-( ), en heb ik zo basic mogelijk een reebout bereid boven open vuur .



Dit was voor mij een prachtige ervaring, en bezorgde mij de 2 meest avontuurlijke vakanties van mijn leven  C00L.

Maar goed om bijna hetzelfde lange verhaal van 2016 iets korter te maken  Wh^^w

Wij als beheerders van het forum hebben opnieuw met Johan overleg gepleegd, en willen jou nog altijd graag een vergelijkbare ervaring mee laten maken.

Daarom willen wij met Charcuterie & Worst eind oktober 2017 naar Zweden, en wel het weekend van vrijdag 20-10 t/m maandag 23-10
Dit is voor ons de tweede poging voor een 1e test, en bij voldoende interesse, is het misschien mogelijk om nog een extra weekend te vinden.
Bij succes, willen we er misschien wel een jaarlijks terugkerend evenement van maken.



Wat staat er op het programma voor dit jaar (2017)

Vrijdag 20-10:

  • Aankomst op Oslo Gardermoen 08:45 uur
  • Bezoek aan de beroemde Charcuterie winkel in Oslo
met andere producten dan je doorgaans in Nederland bij de slager ziet; schapenbouten, lamsbouten, eland/rendier bouten en –worst, gedroogde (stok)vis, walvis, schapentestikels en gerookte schapenkoppen
  • Kopje koffie in de haven van Oslo
  • Vertrek naar Edsleskog
  • Kamers betrekken en uitpakken
  • Handen uit de mouwen, en een ree (of hert) ontweiden, en villen
  • Gezamelijk de wild maaltijd van Johan nuttigen
  • Ter afsluiting van de dag, een introductie van Zweedse single malt whiskies



Zaterdag 21-10:

  • Ontbijten
  • Ree of hert uitbenen
  • Bezoek elandslagerij in de buurt, met mogelijkheid om worst te proeven en te kopen
  • Gezamenlijk de avondmaaltijd maken, op alle beschikbare toestellen (TundraGrill, Rookoven, ProQ smoker)), of open vuur
  • Genieten van de avond (en de whisky's)


Zondag 22-10:

  • Ontbijten
  • Wandeling door de omgeving
  • Maken van ree en elandworst, en of eland paté
  • Gezamenlijk nogmaals de avondmaaltijd maken, op diverse ter beschikking staande toestellen (TundraGrill, Rookoven, ProQ smoker), of open vuur
  • Opmaken van de Whisky's (flessen moeten leeg :-) )
  • Kennis en ervaringen delen, weekend evalueren



Maandag 23-10:

  • Ontbijten
  • Afhankelijk van de hoeveelheid tijd, nog ff het bos in, of een andere invulling aan geven
  • Retour naar Oslo Gardemoen, vertrek vlucht 19:20 uur

NB1 Indien we ergens op zaterdag of zondag vernemen dat er een elandslacht plaats vind in de omgeving gaan we daar naar toe om te kijken en ervaringen uit te wisselen. Op dat moment verandert het dagprogramma enigszins.

NB2 om zeker te zijn van wild in het weekend vraagt Johan altijd drie jagers om een ree van hen af te nemen. Of er iets komt is altijd de vraag maar tot nu toe gaat het altijd goed. In een positief geval krijg ik drie telefoontjes en halen we dus drie reeen op bij jagers in de omgeving. Ook al is het zondag avond. We bestellen niet een ree en bedanken dan voor het  dier met als reden;"ik zit net zo lekker op de bank".

Deze editie van Charcuterie & Worst goes Sweden 2017, weekend 20 / 23 oktober 2017 is gebaseerd op deelname van 8 personen, gebruikmakend van tweepersoonskamers.

De beheerders van het forum zijn er ook bij (BertM, en Mac)
Wij zoeken nog 6 personen die deze ervaring willen delen met ons.

Ter info:
Geen van ons allen zijn specialisten op dit gebied, maar enkel enthousiastelingen.
Het doel van dit evenement is een gezellig samenzijn met enthousiaste hobby genoten, het opdoen van elkaars kennis en een leuke ervaring delen met elkaar in een mooie omgeving.

Omdat we weten, dat het voor 1 weekendje best een flinke prijs is, hebben samen met Johan een nog betere deal kunnen sluiten, en de prijs waarvoor we jou in 2017 dit mooie weekend kunnen aanbieden bedraagt € 500,-
(Prijs is p/p, en is op basis van een tweepersoonskamer)

Let op !
Dit is excl retourvlucht Amsterdam <--> Oslo (om en nabij € 94,-, op basis van alleen met handbagage)
Excl drank, en overige uitgaven van persoonlijke aard
Incl toeristenbelasting.
Incl een speciale uitgave van het Charcuterie & Worst forum t-Shirt.
Incl het versturen van de door ons gemaakte droge worsten naar je huis.(zodra deze gereed zijn)

Heb je interesse, stuur dan een mail naar info@charcuterie-worst.nl
Dan ontvang je z.s.m. overige informatie (m.b.t. betaling, vlucht e.d.)

Het weekend gaat door bij minimale deelname van 8 personen.
Mochten er meer liefhebbers zijn, dan komt nummer 9 in eerste instantie op een reservelijst, en indien veel meer, dan gaan we in overleg met Johan, wat er nog voor mogelijkheden zijn.

Heb je vragen, reageer dan onder dit bericht, of stuur een mail naar info@charcuterie-worst.nl

Namens de beheerders

BertM, en Mac


Deelnemers:

1 - BertM
2 - Mac

Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url