Grove paté met champignons

Gestart door RobK, maart 07, 2017, 09:35:05 AM

Vorige topic - Volgende topic

RobK

Recept:
Voor de farce:
varkenslever 500g
varkensspek 500g
door de 3mm plaat
colozo per kilo   16   g
ijswater per kilo   120   g
Cutter dit in de keukenmachine tot een homogeen mengsel en zet dit koud weg

Voor de grove paté:
varkenslever 500g, door de 8mm plaat
varkensschouder 500g door de 5mm plaat

Toevoegingen per kilo                 
                 
colorozo *               16,00 g      * er zit al colorozo in de farce, dus dat gewicht niet meerekenen
zwarte peper            3,00 g     
italiaanse kruiden    2,00 g         
foelie                    2,00 g         
pimentbes            2,00 g           
kardamom            1,00 g   
laurier                    0,50 g       
gember                    1,00 g       
knoflook                    1,00 g   
uiengranulaat            3,00 g       
cognac               20,00 g     
losgeklopt ei            1,00   
bloem                  10,00       
champignons        100,00 g     

varkenslever en varkensschouder kneden tot er binding ontstaat, nu de farce en de kruiden toevoegen en eventueel champignons, walnoten ed.
in ingevette vorm met zo weinig mogelijk lucht, afdekken met varkensnet of ontbijtspek
in oven au-bain-marie tot kerntemperatuur van 71°C, oven temperatuur 80°C, als kern boven 40°C is oven naar 100°C
afkoelen op aanrecht, na 20 minuten plankje met gewicht erop, na 2 uur in de koelkast minimaal 24 uur goed doorkoelen, aansnijden met een nat en goed scherp mes

Dominique

Varkensspek... hebben we het dan over speklap, of ongerookt vetspek?

RobK