Auteur Topic: Vleesgelei  (gelezen 240 keer)

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1145
    • Charcuterie&Worst
Vleesgelei
« Gepost op: februari 19, 2017, 07:07:59 pm »
Vleesgelei

Ingrediënten:

1 Liter Water
200 g soepvlees of soepbenen
100 g gemende soepgroenten
peper en zout
kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
40 g gelantine poeder
1 scheutje portwijn of madera

  • Breng het water samen met het soepvlees,peper, zout en het kruidentuiltje aan de kook en laat het mengsel op hoog vuur doorkoken tot het vlees gaar is. Schuim het tijdens het koken geregeld af. Zeef het door een neteldoek.
  • Breng het water samen met het soepvlees,peper, zout en het kruidentuiltje aan de kook en laat het mengsel op hoog vuur doorkoken tot het vlees gaar is. Schuim het tijdens het koken geregeld af. Zeef het door een neteldoek.
  • Voeg de gehakte groenten toe en laat nog 20 minuten doorkoken. Zeef de bouillon en meet 1/2 liter af.
  • Zet dit op het vuur en klop er geleidelijk de gelantine door. Breng de gelei op smaak met port of madera en laat 5 minuten rusten.
De vleesgelei is klaar voor het garneren van de bereiding.