Chorizo met Chipotle

Gestart door Niels, maart 19, 2017, 09:11:27 PM

Vorige topic - Volgende topic

Niels

Recept voor een ongerookte chorizo met toch een rooksmaak door veel gerookt paprikapoeder en wat chipotle. heeft een aardse en wat chocolade achtige smaak. Mag achteraf iets minder zurig.

Per kilo vlees

850   gram procureur   
150   gram rugspek
      
20   gram pimenton dulce   (ik heb La Chinata sweet van Appie gebruikt)
5   gram knoflookpoeder   
3   gram zwarte peper   
2   gram gemalen chipotle   

25   gram colorozo
7   gram dextrose

(Griekse) yoghurt als startercultuur

1x door grove plaat malen
Vullen in runderdam
48 uur fermenteren op 28 c





Mac

#1
Bedankt voor het delen Niels  C00L
Mogen wij er van uit gaan, dat je met nitrietzout, colorozo bedoelt ? (dus 0,6% nitriet)
Lijkt mij niet geheel onbelangrijk om te weten !

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Niels


BertM

48 uur op 28 graden is wel erg hoog/lang voor Yoghurt.