Hoofdmenu

Lomo

Gestart door Paulus, mei 22, 2017, 02:37:40 PM

Vorige topic - Volgende topic

Paulus

Hallo,

ik wil graag een Lomo maken van een varkenshaasje van 700 gram.
ik heb hiervoor 18 gram colorozozout gebruikt en wat kruiden.

ik vroeg me af hoelang de varkenshaas in de pekel moet liggen.  mijn gevoel zegt ongeveer een week.
maar ik heb ook gelezen dat deze tot 4 weken in de pekel moet liggen.

wat is verstandig?


Tjoepie

Ik heb een week gedaan, maar mijn varkenshaas was maar 354 gram. Dus wat kleiner.

BertM

Heb je hem in een vacuum zak zitten?

Liever iets te lang als te kort, in principe als je hem in een ziplock/vacuumzak hebt gedaan mag het rustig langer

Paulus

In een ziplock. En dan onderwater om zoveel mogelijk lucht eruit te krijgen

BertM

Lucht is geen probleem, elke dag even omdraaien.

Paulus

Laatste tijd nogal druk gehad dus geen tijd gehad om foto's te maken van het tussen proces.

Maar hierbij het eindresultaat:
Bijna 50% gedroogd in 18 dagen

BertM

En? Hoe is de smaak?

Paulus

De smaak is goed. Nog boterzacht ondanks dat hij zo ver is ingedroogd.
Sommige vinden de chili poeder aan de buitenkant te pittig. Vind het zelf wat extra geven aan de lomo

Tjoepie

Ziet er mooi uit!!

Mac

Mooi resultaat hoor  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url