Gedroogd buikspek?!?!

Gestart door frankhilgersum, oktober 16, 2017, 09:30:54 AM

Vorige topic - Volgende topic

frankhilgersum

Even een vraagje aan de medeforum leden, ik wil volgende week een zij spek gaan halen op het slachthuis en dan wil ik een stuk pancetta maken maar ik zou ook een stuk willen pekelen en dan laten drogen. Nu weet ik dat mijn vader dat ook wel vaker deed maar hij gebruikte hier geen colorozo zout voor maak gewoon keukenzout. Is dit aan te raden of kan ik beter colorozo zout gebruiken? En heeft iemand daar toevallig een recept voor? Alvast bedankt.

Oja als ik met de pancetta begin maak ik uiteraard een nieuw draadje.

Gr Frank.

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


frankhilgersum

En hoe zit het trouwens met de gedroogde hamsoorten zoals parmaham en serranoham? Heeft iemand daar recepten van? Of is er een boek waar de recepten in staan wat aan te raden is? Nogal veel vragen misschien maar ik ben nogal "groen" op dat gebied.

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


Mac

Hoi Frank

Ik neem aan dat je bacon wil maken, maar ook pancetta ?
Pancetta is namelijk een gepekelde en gedroogd en gekruid stuk buik.

Als ik mag preken voor eigen parochie, dan vind je hier o.a. een pancetta recept (dit was mijn eerste stapje in de wereld van charcuterie)
https://www.macsbbqpit.com/pancetta/

Vroegah deed men dat naar mijn beleving alleen maar met "gewoon zout", maar mijn gevoel zegt "het veiliger om dit minimaal met Colorozo zout te maken"

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

frankhilgersum

Citaat van: Mac op oktober 16, 2017, 01:04:05 PM
Hoi Frank

Ik neem aan dat je bacon wil maken, maar ook pancetta ?
Pancetta is namelijk een gepekelde en gedroogd en gekruid stuk buik.

Als ik mag preken voor eigen parochie, dan vind je hier o.a. een pancetta recept (dit was mijn eerste stapje in de wereld van charcuterie)
https://www.macsbbqpit.com/pancetta/

Vroegah deed men dat naar mijn beleving alleen maar met "gewoon zout", maar mijn gevoel zegt "het veiliger om dit minimaal met Colorozo zout te maken"

Mac
Hoi Mac daar ga ik zeker eens mee beginnen, ik had het recept al gezien en ben erg benieuwd. Ik ga van het weekend eens alle ingrediƫnten verzamelen en dan volgende week dinsdag naar het slachthuis.

Alvast bedankt!

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


BertM

Ook hier op het forum staat het recept, compleet met een calculator om de kruiden te berekenen aan de hand van het gewicht.

http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php/topic,21.0.html

http://www.charcuterie-worst.nl/calc/pancetta.html