Mijn eerste paté

Gestart door ABBOV, december 02, 2017, 01:09:06 PM

Vorige topic - Volgende topic

ABBOV

Goedemorgen,

Gisteravond kreeg ik opeens de kriebels, er moest paté komen! Een aantal youtube video's later had ik mijn inziens genoeg kennis opgebouwd, dit werd een mooi zaterdagochtend projectje. Uiteindelijk gekozen voor het recept van SORTEDfood (https://sortedfood.com/chickenliverpate), hier spreken ze over een parfait, misschien dan toch niet helemaal een paté..?

Voor de eerste keer, dus netjes het recept gevolgd, binnen no-time stonden er 8 bakjes met een mooie gladde substantie op het aanrecht, nu de oven in.


Het recept spreekt over "Bake them in the oven for 20-25 minutes until set around the outside and with a slight wobble in the middle", mijn pateetjes (is dat meervoud in verkleinvorm?) kwamen er na 23 minuten uit, het midden had nog wel een 'wobble', nieuwsgierig naar de temperatuur even gemeten, zat zo rond de 55°. Gevoelsmatig nog iets te laag, heb hem dus nog maar even 10 minuten in de oven gehad.


Even af laten koelen voordat de 'afsluiter' er op kon, ziet er toch mooier uit dan zo'n 'korstje', nog even terug in de koelkast, eind van de middag gaan ze mee richting de bar (bij ons op de vereniging), kijken wat ze er van vinden.
   
Al met al ben ik zeer content over het eindresultaat, nu maar hopen dat de smaak en consistentie ook goed is, word vervolgd...

Ceriel

Benieuwd hoe de smaak is. Potjes zier er goed uit!
Als het maar droog blijft....

Dominique

Het ziet er heerlijk uit, maar hoefde het niet meer te rusten na afloop? Paté namelijk wel. Hoe is het bevallen?

BertM


Tjoepie

Wow, ziet er smakelijk uit!

Mac

Mooi gedaan gozert  C00L
En?, En?, En?

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url