Hoofdmenu

Neal’s vitrine

Gestart door Neal, maart 03, 2018, 11:00:01 AM

Vorige topic - Volgende topic

Neal



De Coppa van wild zwijn hangt nog mooi. De geur word al prettig!

24/2 begonnen met een gewicht van 1,031 kilo
3/3 gewogen een gewogen gewicht van 908 gr

Dat is dus een afname van 12% in 6 dagen. Gaat het begin altijd zo hard vanwege het vele vocht in het begin?

Ik heb nog 2 stukken in de pekel in de koelkast maar dan van varken. Die liggen nu een week erin en hangen er over een week of 7 ook in.

Tevens liggen 2 eendenborstjes in de colorosso. Die moeten 2 weken in de pekel staat in het recept. Is dat niet erg lang eigenlijk? Denk dat een week ook wel voldoende is toch?

Neal



De borstjes na een week in de colorosso! Prachtig mooie intens rode kleur gekregen.

Mac

Ziet er top uit Neal  C00L
Hoe snel het droogt hangt van diverse factoren af, maar het gaat zoals het gaat. (zolang je luchtvochtigheid op orde is, heb je geen reden tot paniek  :-) )

Ik droog mijn eendenborstjes niet langer als 24 uur (in gewoon keukenzout), en dat gaat prima.
Dan lijkt mij 2 weken ook wel erg lang idd.
https://www.macsbbqpit.com/duck-prosciutto-ii/

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Neal

#3
Ik had een vraag aan de ervaren mensen hier.

Ik heb de coppa van wild zwijn zojuist gewogen en deze zit na bijna 4 weken al op 72% van het oorspronkelijk gewicht.
De RV is goed evenals de temperatuur van 12/13 graden.
Gaat erg snel! Heeft dit misschien te maken met dat het wild is en dus veel magerder dan een vet varkentje?

Het ruikt top en voelt ook niet ingedroogd aan de rand dus visueel gezien gaat het goed!

Ik heb ook 1 coppa van een normaal varkentje en een copacollo hangen maar die zijn na 2 weken nog erg vochtig. Dus ik kan veronderstellen dat het gewenst klimaat correct is.

Klopt mijn redenatie?

Mac

Hoi Neal

Als het allemaal goed ruikt, oogt en voelt, dan zou ik mij vooralsnog geen zorgen maken.
Er zit zeker verschil tussen verschillende soorten varken rassen, wat van invloed kan zijn op het proces.
Het ene stuk kan sneller gaan als het andere, en helemaal als er een verschil is in het gebruikte deel van het varken, en of ras.

Mac

Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url