Auteur Topic: Ralph's Vitrine  (gelezen 2881 keer)

ralphknoops

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 45
Ralph's Vitrine
« Gepost op: juli 02, 2018, 05:25:41 pm »
Ik zal ook eens een topicje maken.

Huidige status.

-Coppa vandaag erin gehangen
-Chorizo worsten 2 dagen geleden erin gehangen.




BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #1 Gepost op: juli 04, 2018, 03:59:44 pm »
En nu gaat het lange wachten beginnen

ralphknoops

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 45
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #2 Gepost op: juli 11, 2018, 08:44:40 pm »
Weekje verder



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #3 Gepost op: juli 11, 2018, 08:46:59 pm »
Die zijn druk bezig geweest

ralphknoops

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 45
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #4 Gepost op: augustus 09, 2018, 12:48:12 pm »
Vier weekjes verder:







Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

steef

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 21
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #5 Gepost op: augustus 10, 2018, 08:59:25 am »
mooi!                      C00L

RobK

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 38
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #6 Gepost op: augustus 11, 2018, 02:31:52 pm »
Ik dacht dat chorizo altijd gerookt werd en dan komt er geen schimmel op of heb ik het mis?

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #7 Gepost op: augustus 15, 2018, 06:46:43 pm »
Ik dacht dat chorizo altijd gerookt werd en dan komt er geen schimmel op of heb ik het mis?
Chorizo is meestal niet gerookt en er zit geen schimmel op.
Gebruik je een startercultuur dan ga je vaak toch wel schimmel zien

ralphknoops

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 45
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #8 Gepost op: september 10, 2018, 10:03:33 am »
Ik heb er idd een startercultuur bij gedaan.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

ralphknoops

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 45
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #9 Gepost op: september 10, 2018, 10:06:59 am »
Progress:

De chorizo worsten is denk ik case hardening opgetreden. Heb ze 2 weken geleden schoongemaakt en gevacumeerd. Had ergens gelezen dat dit het probleem zou kunnen verhelpen.
Deze week ga ik ze weer ophangen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

ralphknoops

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 45
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #10 Gepost op: oktober 17, 2018, 10:26:21 pm »
De coppa is er mooi uitgekomen. Heb hem een paar weekjes langer laten hangen.
Smaakt prima voor een eerste keer.

De chorizo heb ik moeten weggooien, niks meer geworden.



Ook direct door met de volgende.
1. Herkansing chorizo
2. Venkelsalami in zakeind




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #11 Gepost op: oktober 18, 2018, 07:23:17 pm »
Wat is er mis gegaan met de chorizo dan?


ralphknoops

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 45
Re: Ralph's Vitrine
« Reactie #12 Gepost op: oktober 19, 2018, 12:23:40 pm »
Wat is er mis gegaan met de chorizo dan?


Case hardening. Heb even wat data uit mycodo erbij gepakt en zag dat de eerste dagen de luchtvochtigheid veel te laag is geweest.
Ik meen me te herinneren dat na het vullen van de luchtbevochtiger, ik deze niet goed teruggeplaatst heb (kwam ik te laat achter) waardoor deze een paar dagen niets deed.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk