
200 gr varkenslever
160 gr procureur
200 gr speklap ( de vettere lapjes)
1x malen, grootste gaatjes
Was gemalen 470 gr ( er blijft altijd wat achter in machine) aangevuld met nog wat speklap tot 500 gr.
1 ui, gefruit in wat boter
2 TL zwarte peperkorrels *
1,5 TL jeneverbessen * samen malen
2 grote tenen knoflook gehakt
1,5 TL gedroogde salie ( was sterk, volgende keer 3/4 TL proberen)
1,5 TL gedroogde tijm
3 EL calvados
Alles mengen en wegen.
Per kilo ( vlees plus kruiden en calvados) 15 gr colorozozout toevoegen, nogmaals goed mengen.
1 uur in koelkast laten staan om op smaak te komen, beetje proeven en eventueel nog pezo bijvoegen.
Oven op 100° voorverwarmen.
Vorm bekleden met dungesneden ongerookt vetspek. Vorm vullen met vleesmengsel.
Ovenschaal vullen met kokend water, patévorm erin zetten en thermometer erin.
Naar 70° kern. Duurde 2 uur.
Afkoelen op aanrecht tot kamertemperatuur. Plankje met gewicht erop. Paar uur laten staan, daarna in koelkast. 2 dagen geduld. Dan eten.